• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Februarie , 2018

Finanțare de șase milioane de lei în Ardusat, pe PNDL2, pentru modernizarea rețelei de drumuri

După obținerea sumei de aproximativ două milioane de lei, pe PNDL1, pentru modernizarea a două drumuri comunale, administrația locală din Ardusat a mai obținut o finanțare, de aproape șase milioane de lei, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări în sumă de 5.929.534,38 lei pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizarea rețelei de drumuri de interes local în comuna Ardusat, județul Maramureș”, valoarea totală a in­vestiției fiind de 6.254.637,31 lei. La ședința Consiliului Local Ardusat, în cadrul căreia a fost semnat acest contract de primarul comunei, Ciprian Rus, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, aleșii locali au ridicat o problemă mai veche, respectiv introducerea gazului metan în comună.

„Ne-am bucurat să îl avem pe șeful administrației județene în mijlocul nostru și îl așteptăm să vină cât mai des cu vești bune și cu contracte de finanțare de care să beneficieze întreaga comunitate din Ardusat. Acest contract obținut pe PNDL2, în valoare de aproximativ șase milioane de lei, este o continuare a altui
contract finanțat pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa 1, care în prezent este aproape finalizat. Astfel, pe PNDL1 am mai avut o finanțare de două milioane de lei, bani pe care i-am folosit pentru reabi­litarea a aproximativ 2 kilometri de drum comunal. Este vorba despre străzile Șiru Mic și Șiru Mare, unde există, acum, drum, șanțuri și trotuare modernizate. În prezent depunem pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), alături de ADI Apă-Canal, un contract de extindere a rețelei de apă și canalizare, pe o dis­tanță de aproximativ trei kilometri. Valoarea contractului este de trei milioane de lei, deoarece aici am prevăzut și refacerea drumului pe acest tronson. Totodată, pe Programul Opera­țional Regional (POR) vom depune un proiect de moder­nizare a școlii din Ardusat”, a declarat primarul comunei, Ciprian Rus.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.