• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Octombrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Noiembrie , 2017

Finanțare de 7,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumului județean DJ182B între Șomcuta Mare, Mireșu Mare și Remeți pe Someș

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în cursul lunii octombrie 2017 a fost semnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), actul adițional pentru reabilitarea drumului Șomcuta Mare – Mireșu Mare – Remeți pe Someș.

Finanțarea pentru reabilitarea drumului județean DJ 182B, tronson cuprins între Șomcuta Mare (de la intersecția cu DN 1C) – Mi­reșu Mare – Remeți pe Someș (inter­secție cu DJ 108E) este de 34.346.878,16 lei cu TVA, aproximativ 7,5 milioane de euro. Proiectul a fost depus de către Consiliul Județean Ma­ra­mureș pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în iarna anului 2017 – 2018 urmează să fie scos la licitație. Se estimează ca, în primă­vara anului 2018 să demareze efectiv lucrările de reabilitare a acestui tronson.

Potrivit informațiilor oferite de Cristian Chendea, consilier în cadrul Serviciului Implementare Proiecte, drumul are o lungime de 13 kilometri și 366 de metri, iar durata execuției va fi de 21 de luni de la momentul semnării contractului. În cadrul acestui proiect se are în vedere și reabilitarea unui pod, intervenirea la 19 podețe transversale, la 43 de drumuri laterale și la 284 de accese la proprietăți. Înaintea celor trei sfaturi de asfalt se va turna o fundație de balast de 15 centimetri, a arătat reprezentantul Serviciului Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Mara­mureș.
„Continuăm proiectele importante pentru reabilitarea infrastructurii rutiere în Maramureș, cu un program de guver­nare locală foarte bine propus de PSD în vara anului 2016, la care au achiesat și celelalte partide politice. În ultimul an și jumătate s-a observat o îmbună­tățire a stării drumurilor județene. Pe acest tronson de drum vorbim despre o reabilitare de la zero, respectiv turnarea a trei sfaturi de asfalt, construirea de rigole, accese la proprietăți, drumuri de acces, semnalizare rutieră. Este un proiect complet și complex care va ofe­ri locuitorilor din Chioar condiții de trafic european. Vom discuta în perioada următoare și cu primarii din Șom­cuta și Mireșu Mare, pentru a corela lucrările la drumul județean cu lucrările de canalizare și apă. Arătăm în acest fel că ne ținem de cuvânt și față de comunitatea din Ulmeni, pentru a realiza conexiunea cu un viitor pod peste Someș între Ulmeni și Chelința”, a de­clarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.