• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2013

Finalul unui proiect de succes

Proiectul cultural ,,Promovarea culturii si tradiţiilor locale în comuna Dumbrăviţa şi transmiterea lor către tânăra generaţie” implementat de Asociaţia NEMUS, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi sprijinit de UAC Europe a ajuns la final.

 
 

Miercuri, 25 septembrie 2013, a avut loc lansarea volumului „Fisculaş- vatră de cultură şi tradiţii”, o lucrare cu o grafică de excepţie, bilingvă, realizată în română şi engleză, care va fi distribuită gratuit, într-un tiraj de 500 de exemplare, pentru promovarea comunei. Totodată, a avut loc vernisajul expoziţiei cu acelaşi nume, fiind prezentate lucrările realizate în cadrul taberei de creaţie organizate în cadrul proiectului.

Proiectul a dus la o mai bună cunoaştere a culturii, tradiţiilor şi artiştilor locali din comună, precum şi la creşterea gradului de informare şi educaţie culturală a tinerilor din comună. De asemenea, proiectul a dus la îmbunătăţirea imaginii comunei.Evenimentul a avut loc la sediul primăriei Dumbrăviţa şi s-a bucurat de participarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, a echipei primăriei- primar Felician Ciceu, viceprimar Florea Balaj, secretarul Dacian Dobrican, a preoţilor, doamnei director Magdalena Tomşa şi, desigur, a staff-ului UACE – directorul Iulian Gheorghe şi a Corinei Mulea.

 

Iulian Gheorghe a vorbit despre importanţa păstrării tradiţiilor locale şi s-a declarat mândru că în comuna Dumbrăviţa se pot vedea la sărbători sau în duminici tineri îmbrăcaţi în frumoasele noastre costume populare. Directorul general al UACE a spus că lucrarea bilingvă va duce la promovarea localităţii, cu o zestre inestimabilă şi, de ce nu, în timp, la dezvoltarea potenţialului turistic. Compania UACE şi Asociaţia Nemus vor rămâne un partener al administraţiei locale şi al comunităţii pe linia păstrării identităţii şi tradiţiilor locale.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Zamfir Ciceu s-a arătat mândru că în comuna sa locală se păstrează tradiţiile şi obiceiurile atât de frumoase şi a explicat că dezvoltarea locală din Dumbrăviţa este un exemplu de bună colaborare între toţi factorii locali: primărie, investitorul UACE, biserică, şcoală, comunitate.

 

Primarul Felician Ciceu s-a arătat extrem de mulţumit că localitatea pe care o conduce va avea un album de prezentare care va duce la o mai bună cunoaştere a patrimoniului şi potenţialului localităţii.

 

Preotul Bogdan Ciocotişan a vorbit despre importanta susţinere pe care o oferă UACE şi Asociaţia Nemus proiectelor locale.

 
 

„Fisculaş - vatră de cultură şi tradiţii” este o lucrare bilingvă, realizată în limba română şi engleză, care prezintă istoricul, cultura, obiectivele, tradiţiile şi artişti locali ai comunei. Format A4, 100 de pagini color, Tiraj 500 de buc.

 
 

Tabăra de creaţie “Promovarea tradiţiilor şi culturii de pe Fisculaş” a avut loc în perioada 23-25 august, la Căminul Cultural Dumbrăviţa şi în natură, în împrejurimile comunei. Au participat studenţi de la Facultatea de Arte Plastice din Baia Mare care au realizat creaţii cu tema: “Fisculaş, tradiţie şi cultură”. Gabriela Popiel a mulţumit în numele studenţilor, organizatorilor şi i-a invitat pe cei prezenţi să admire lucrările şi chiar să le ia acasă pe cele care le plac.

Comentariile celorlalți

Fjolnir pe 16.10.2013 la 17:03
Consider ca ar fii un lucru bun, care ar mai oferi putina tarpsnarenta in ceea ce priveste activitatea consiliului local. Insa acest lucru poate fii motivul pentru care sa nu se poata forma astfel de comisii daca pot sa spun asa.Domnule Primar va felicit pentru intentiile pe care le aveti, sper insa sa aveti si destui oameni competenti in jurul dumneavoastra cu care sa puneti in aplicare aceste idei.Mult succes in continuare.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.