• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 21 Iunie , 2014

Final de an şcolar la LICEUL TEORETIC „PETRU RAREŞ” TÂRGU LĂPUŞ

Liceul Teoretic „Petru Rareş” este o şcoală cu aspiraţii spre performanţă, recunoscut pentru seriozitatea şi exigenţa educaţională, dotat cu o bază materială modernă şi performantă, căutat din aceste motive de populaţia şcolară din Ţara Lăpuşului.

 
 

Anul şcolar 2013-2014 este pentru noi un an important. Şcoala noastră a aniversat 60 de ani de existenţă, eveniment ce a constituit, deopotrivă pentru profesori şi elevi, un prilej de trecere în revistă a succeselor obţinute şi de reflecţie a ceea ce avem de făcut în viitor. Emoţiile noastre izvorăsc nu atât din cronologia anilor, cât mai cu seamă din încărcătura unui răstimp care a marcat ireversibil destinul atâtor generaţii.

 

Cu toate vicisitudinile vremii, flacăra vie a spiritualităţii lăpuşene a fost susţinută de şcoală. Înfiinţarea gimnaziului la Tg. Lăpuş în perioada interbelică a însemnat un moment hotărâtor pentru destinul locuitorilor acestor meleaguri. Mai apoi, înfiinţarea Liceului din Tg. Lăpuş a marcat cu adevărat o etapă istorică în devenirea învăţământului din străvechea şi legendara Ţara Lăpuşului.

Este aproape incredibil cât de repede s-au scurs şase decenii de ardere continuă, generaţii de dascăli cu dragoste de ţară, cu dragoste de tânăra generaţie, au sădit în suflete demnitatea, nobleţea, generozitatea, şi iată-ne în anul 2014, an în care a fost continuată asiduu munca de luminare a tinerelor vlăstare, astfel încât acestea să ajungă OAMENI ADEVĂRAŢI.

 

Înclinaţia şi apetenţa elevilor de aici spre instrucţie şi educaţie este fără tăgadă demonstrată de numărul mare de premii obţinute de profesorii şi elevii acestui liceu, an de an. De asemenea şi anul şcolar 2013-2014 a fost unul remarcabil, fiind încununat de multe rezultate frumoase :

- Cinci participări la faza naţională a olimpiadelor şcolare, soldate cu un premiu II, un premiu III şi o menţiune.

- La faza judeţeană a olimpiadelor şi concursurilor şcolare am obţinut următoarele rezultate: 8 premii I;   19 premii II; 12 premii III; 21 menţiuni; 

- La sfârşitul anului şcolar 2013-2014, din cei 740 elevi, 8 elevi au obţinut media 10 şi 162 elevi au obţinut medii peste 9.00, ceea ce reprezintă 26% din efectiv. Aceştia şi alţi elevi care au obţinut medii peste 8.50 au primit premii constând în diplome şi cărţi.

Astfel, începând cu anul şcolar următor, liceul nostru va avea o ofertă educaţională complexă, bazată pe calitate şi competitivitate pentru toate cele trei nivele: gimnazial, liceal şi postliceal.

La final de an şcolar, sărbătoare a dascălilor şi a elevilor deopotrivă, urez mult succes tuturor elevilor care susţin examene şi celorlalţi, vacanţă plăcută.

 

Director, Prof. Pop Mariana Melania

 
 

Anul şcolar 2013-2014 a fost unul remarcabil nu numai prin numărul de premii obţinute, ci şi prin dezvoltarea ofertei educaţionale. S-a acreditat învăţământul gimnazial şi s-a autorizat învăţământul postliceal cu patru specializări:

· Asistent medical generalist – fără taxă;

· Asistent de gestiune pentru unităti de cazare şi alimentaţie publică-turism;

· Analist-programator;

· Administrator reţele de calculatoare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.