• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 August , 2018

Filtru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmației

Subprefectul Alexandru Cosma a spus: „În ultima perioadă, au fost efectuate 11 controale în trafic, res­pectiv în locurile de organizare a târgurilor și aglomerărilor de animale. S-au executat controale, de către medicii veterinari în ve­derea respec­tării regulilor de biosecuritate în ferme. De asemenea, a fost finalizată construcția dezinfectorului rutier și pietonal, la Sighetu Marmației, în punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Medicii veterinari veri­fică periodic soluția dezinfec­tantă din filtrul rutier și pietonal”.

La nivelul autorităților adminis­trației publice locale au fost inițiate demersuri pentru identificarea terenurilor în vederea eli­minării și ecarisării teritoriului (îngroparea cadavrelor anima­lelor). În abatoarele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar este asigurat controlul permanent de către medicii veterinari.

La nivelul unității operaționale și a Centrului Local de Combatere a Bo­lilor Maramureș sunt stocuri de materiale și echipamente complete de intervenție, conform pre­ve­derilor planului de contingență pentru pesta porcină africană.
Alte verificări au fost efectuate de către specialiști în vederea res­pec­tării legislației europene aplicabile în domeniul comerțului cu carne și preparate din carne de porc. Pro­dusele și preparatele din carne (33 kg), respectiv cantitățile de ouă (76 bucăți) confiscate la punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației-Solotvino au fost dirijate pentru neutrali­zare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.