• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Ianuarie , 2014

FII INTELIGENT, NU VIOLENT!

Astăzi, 30 ianuarie 2014, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, împreună cu instituţiile partenere: Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş şi 24 de unităţi şcolare din mediul rural şi urban, a lansat proiectul FII INTELIGENT, NU VIOLENT!, marcând simultan şi ZIUA INTERNAŢIONALĂ A NONVIOLENŢEI.

 
 

Scopul proiectului este de a preveni şi combate violenţa în şcoală şi de a optimiza mecanismele de coping în situaţiile conflictuale.

Perioada de desfăşurare activităţilor este ianuarie-mai 2014, iar produsele obţinute vor reflecta gradul de dezvoltare şi optimizare a capacităţii de autocontrol a emoţiilor, a capacităţii empatice, abilităţi de rezolvare a problemelor de tip social şi dezvoltarea unor comportamente alternative, cunoaşterea cadrului legal referitor la săvârşirea unor infracţiuni.

Se vor realiza eseuri, motto-uri în lupta cu violenţa, concursuri de desene, chestionar iniţial/ final ”STOP VIOLENŢA!”.

Activitatea de lansare a proiectului a fost completată de o acţiune de tip non-formal, care a avut loc în Piaţa Millenium începând cu ora 12.00.

Această acţiune non-formală a avut drept scop valorificarea diverselor aptitudini artistice ale elevilor.

 

Temele propuse au vizat activităţi de pantomimă, desenarea unor măşti, mesaje muzicale(dans, cântec, instrument), jocuri sportive, grafică (expoziţie de planşe cu mesaje împotriva violenţei, desene), portrete cu persoane celebre care au luptat împotriva violenţei, prin intermediul cărora s-au transmis mesaje împotriva violenţei şcolare.

 

Echipa de proiect:

Consilier şcolar BĂNICĂ Amelia

Consilier şcolar DAMIAN Andra Delia

Consilier şcolar COVACIU Liana

Consilier şcolar POP Steliana Raluca

Consilier şcolar BONTOŞ Adela Ioana

 

Coordonatori proiect 

Prof. COROIU Lioara Adela                    

Prof. POP Marcela Adriana

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.