• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

Festivalul Național de Muzică „Lira” aniversează 10 ani în Tăuții-Măgherăuș

Festivalul Național de Muzică „Lira”, aflat la cea de-a X-a ediție, se va desfășura în perioada 18 - 20 noiembrie 2022, la Casa de Cultură a orașului Tăuții-Măgherăuș. Tineri talentați din toate colțurile țării își vor etala aptitudinile artistice în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului. Ediția din acest an reunește peste zece județe și aproximativ 400 de tineri artiști. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media, în parteneriat cu Primăria Tăuții-Măgherăuș (Maramureș).


La eveniment vot fi prezenți artiști cunoscuți: Mihai Trăistariu,  Luminița Anghel, soprana Diana Pap, Cristina Bondoc și maestrul Nicolae Furdui Iancu. Aceștia vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției muzicale. Festivalul cuprinde două secțiuni principale și o secțiune suplimentară: secțiunea de muzică populară și muzică ușoară/ pop, dar și secțiunea „după cortină”.

Evenimentul își propune descoperirea și promovarea tinerilor soliști români, oferindu-le posibilitatea de a cânta live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Istoria Festivalului Lira arată că evenimentul a devenit, în timp, din ce în ce mai popular în rândul tinerilor artiști, astfel că, potrivit
organizatorilor, participanții au pro­venit din majoritatea județelor României. Festivalul Muzical Lira a fost fondat în anul 2013 de către artiștii Dragoș Popa, Andrei Coman și Alina Augusta. În cele zece ediții organizate, au urcat pe scenă sute de soliști, dar și per­sonalități marcante ale vieții culturale, precum George Nicolescu, Angela Buciu, Doina Moroșanu, Marcel Iorga, Andrei Bărbos, Marinel Petreuș, Veta Biriș, Ozana Barabancea sau personalități inter­naționale, precum Thomas Bleasby, dar și mulți alții.
Ediția din acest an reunește peste zece județe (Maramureș, Cluj, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Harghita, Arad, Sibiu, Caraș Severin, Suceava, Brașov) și aproximativ 400 de tineri artiști. Intrarea este liberă, iar programul detaliat poate fi consultat pe pagina web www.festivalullira.com.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.