• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 August , 2022

FESTIVALUL MEDIEVAL ETERNUL MARAMUREȘ 6 – 7 AUGUST 2022 CENTRUL MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAȚIEI

În perioada 6 -7 august, Primăria şi Centrul Cultural Sighetu Marmației, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș organizează în centrul vechi al municipiului a XI-a ediţie a Festivalului Medieval „Eternul Maramureș”.


Pe parcursul celor două zile, publicul va putea admira parada de deschidere cu cavaleri, domnițe, me­nestreli și scutieri, va interac­ționa cu membrii asociațiilor de reconstituire istorică în taberele militare și atelierele amplasate în centrul orașului, va retrăi istoria în cadrul confruntărilor care vor prinde viață în zonele special amenajate și se va putea bucura de farmecul muzicii și a dansurilor medievale.

Festivalul Medieval, devenit deja o tradiţie pentru municipiul Sighetu Marmaţiei, va fi deschis oficial sâmbătă 6 august pe pietonala Corneliu Coposu cu salutul trupelor de renactori din partea Primarului Vasile Moldovan, urmat de parada costumelor medievale. Cnejii de Maramureș și Maramorus Barbarorum sunt doar două dintre trupele de reconstituire istorică care își vor expune armele în fața publicului și vor pune, totodată, în scenă adevărate demonstrații de bătălie.
Tot sâmbătă vor avea loc ateliere de muzică și dansuri medievale, iar seara va fi animată de Lupus Dacus Simfonic, Rareș și pe final Raluca & Proiectul Balkanic.
Şi cea de-a doua zi a Festivalului va fi una încărcată cu evenimente interesante: demonstraţii de lupte cavalerești, dansuri medievale, concurs de tir cu arcul, povești despre muzica și armele medievale și spectacole la scenă.
Seara de duminică va fi dedicată muzicii de bună calitate, pe scena Festivalului urcând Morbid Tales, Lupus Dacus, după care Ștefan Bănică va încinge atmosfera cu un concert de excepție.
În cadrul Festivalului, ca semn de apreciere și recunoștință pentru efortul depus de comunitatea sigheteană în gestionarea afluxului de migranți proveniți din Ucraina, Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Transcarpatia, împreună cu Filiala Regională Trans­­carpatică a Asociației Orașe­lor Ucrainene, Biroul Interregional al ASU Euroregiunea Carpatică – Ucraina, Clubul Rotary Ujgorod organizează, în perioada 6-7 august, la Sighetu Marmației, expo­zi­ția de fotografie „100 de zile de război în Ucraina”, ca parte a inițiativei „European Routes to Victory”.

Sâmbătă, 6 august, fotografiile vor fi expuse pe pietonala Corneliu Coposu începând cu ora 12.00, iar duminică la Primăria Sighet de la ora 11.00.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.