• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Mai , 2019

Festivalul Dacilor Liberi a aniversat a V-a ediție

Festivalul Dacilor Liberi, ajuns la a cincea ediție, s-a desfășurat și în acest an în cadrul evenimentului „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș!”, în perioada 17-19 mai, în Muzeul Satului din Baia Mare.

 

 

Organizator și totodată gazdă a fost Asociația Culturală „Omnis Barbaria” din Baia Mare, avându-i ca invitați pe membrii Aso­ciației „Terra Dacica Aeterna” din Cluj-Napoca și pe cei ai Asociației Culturale de Reconstruire Istorică „Geto – Dacii Ansamensis” din Jibou.
În curtea unei gospodării din „Satul din deal”, dacii și-au ridicat tabăra și au organizat ateliere de olărit, de țesut, de pielărie, de confecționat cămăși din zale și, nu în ultimul rând, de făurit arme. În ringul special amenajat, copiii au ieșit mereu învingători din luptele purtate atât cu dacii, cât și cu gladiatorii romani. În bucătăria dacilor, cei interesați au putut învăța rețete vechi de peste 2000 de ani.
Astfel, publicul festivalului a avut parte de o lecție interactivă de istorie vie despre aspecte din viața civilă și militară din perioada dacilor liberi, populație ce locuia în antichitate și pe teritoriul actual al județului Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.