• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2024

Festival Madrigal la Baia Mare

Festivalul Madrigal a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc, recent, în sala de ședințe Bogdan Vodă a Consiliului Județean Maramureș. Manifestarea a fost condusă de managerul Corului Madrigal, Emil Pantelimon.

Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș (OMD MM), Institutul Național al Patrimoniului, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare – Bastionul Măcelarilor.

 

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal la o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

 

După succesul turneelor și spectacolelor susținute în ultimii ani, care au adunat mii de spectatori în sălile de concerte din țară, Corul Madrigal întâlnește comunitatea din Maramureș în cadrul unui nou proiect. Festivalul Madrigal reprezintă un amplu turneu desfășurat la Baia Mare și Sighetu Marmației, ce include Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor”, evenimente expoziționale și lansare de carte.  

Lista evenimentelor este completată de ineditul concert „Madrigal for Babies”, dedicat nou-născuților și femeilor însărcinate, și de Gala și Atelierul Cantus Mundi, prin care se promovează muzica corală și educația muzicală în rândul copiilor, tinerilor și a profesioniștilor din educație.

Accesul publicului la evenimente este gratuit.

 

Din calendarul evenimentelor:

 

 2 aprilie, ora 12.00| Centrul Cultural Pastoral „Sf. Iosif Mărturisitorul”, Sighetu Marmației

Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies” [acces gratuit, cu rezervare pe platforma Bilete.ro]

Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectul muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, concertul oferă părinților și viitoarelor mame ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal, dirijat de Cezar Verlan, melodii cu efecte benefice asupra celor mici, care stimulează limbajul, abilitățile de ascultare și memorie, captează atenția bebelușului, îl invită la joacă sau îl liniștesc și îl pregătesc pentru somn.

 

26 aprilie, ora 12.00 | Consiliul Județean Maramureș - Sala Bogdan Vodă

Lansarea volumului Marea Carte a Madrigalului [acces gratuit]

Lansat în cadrul Bookfest 2023, volumul semnat de Mădălin Guruianu reprezintă un material biografic exhaustiv, cu peste 500 de pagini ce reunesc atât povestea maestrului Marin Constantin, cât și a creației miraculoase a acestuia, Corul Madrigal.

 

26 aprilie, ora 16.00 | Sală în curs de confirmare

Gala Cantus Mundi [acces gratuit, în limita locurilor disponibile]

Sute de copii, membri ai corurilor Cantus Mundi din județul Maramureș și regiune, se reunesc la Baia Mare și susțin recitaluri de muzică corală.

 

27 aprilie, ora 19.00 | Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime”, Baia Mare

Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” [acces gratuit, cu rezervare pe platforma Bilete.ro]

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, alături de actorii Marius Turdeanu și Theo Marton și copiii din corurile Cantus Mundi din județ, invită publicul să întâmpine sărbătoarea fundamentală a creștinătății printr-un eveniment ce reliefează simbolismul zilelor premergătoare Învierii Mântuitorului prin muzică, artă dramatică și scenografie.

 

28 aprilie, ora 14.00 | Colegiul de Arte Baia Mare

Atelier Cantus Mundi [acces gratuit, în limita locurilor disponibile, cu înscriere la LINK]

Evenimentul promovează educația muzicală în învățământul românesc și oferă participanților instrumente practice pentru aprofundarea noțiunilor de notație muzicală, tehnică dirijorală și interacțiune pedagogică cu copiii. Atelierul se adresează profesorilor, educatorilor și dirijorilor de coruri de copii și este susținut de profesioniști din cadrul Corului Madrigal și al Programului Național Cantus Mundi.

 

Totodată, în cadrul turneului din Maramureș, Corul Madrigal va aduce un omagiu la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. De această dată, renumitul ansamblu va realiza o amplă filmare artistică a videoclipului lucrării sacre „Pater Noster”, de Vytautas Miskinis, în spațiul încărcat de istoria martirilor României.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.