• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Ianuarie , 2016

FCM Baia Mare, în genunchi!

Am primit la redacţie un comunicat semnat de ziaristul băimărean Peter Czompa.

Comunicatul are ca subiect FCM Baia Mare. Fără comentarii!

 

„Conducerea asociaţiei noastre şi-ar fi dorit ca acest mesaj public să fie, acum, la final de an, doar un simplu comunicat de câteva rânduri în care noi, membrii-fondatori şi membrii consiliului de conducere al asociaţiei, să putem transmite numai urări de bine şi felicitări tuturor celor care au contribuit, direct sau indirect, la clasarea echipei de fotbal FCM Baia Mare, după 18 etape, pe primul loc în seria a doua a ligii secunde de fotbal. Însă, din păcate, situaţia absolut dezastruoasă în care a alunecat clubul ne determină să nu ne limităm doar la cuvintele de apreciere pentru cei care într-adevăr merită.

Fiindcă unii chiar merită numai cuvinte de apreciere, în timp ce alţii ar trebui să lămurească public, cât mai repede, anumite aspecte cel puţin grave. Da, într-adevăr ne bucurăm mult cu toţii de această mare performanţă realizată din 2012 până în acest moment, realizare la care, să fim sinceri, totuşi destul de puţini s-ar fi aşteptat.

 

Iată de ce, indiferent de cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă de timp, deocamdată merită toate aprecierile şi felicitările toţi cei care au contribuit într-un fel sau altul la acest surprinzător parcurs de excepţie: de la cei care în 2012 au (re)pus bazele acestui (nou) club şi până la cei care, ocupând vremelnic funcţii de conducere în administraţia publică locală, au decis să sprijine financiar clubul; apoi, indiferent că unora le place şi altora nu, trebuie apreciată şi activitatea celor din conducerea clubului (deşi doar până la un punct, atenţie!, şi doar sub anumite aspecte legate strict de latura fotbalistică) – fiind vorba în primul rând de controversatul preşedinte Cristian Şpan.

 

Ei bine, nu întâmplător i-am lăsat la urmă tocmai pe cei care, de fapt, au realizat concret performanţa sportivă prin rezultatele obţinute pe terenul de joc: ECHIPA DE FOTBAL, adică toţi jucătorii plus, evident, întreg staff-ul tehnic!!! Cu o menţiune aparte pentru antrenorul principal Dorin Toma! Pentru că ei au fost în prim-plan, ei au obţinut punctele puse în joc la fiecare meci, ei s-au confruntat cu echipele adverse… dar, nota bene, tot ei au fost cei care s-au confruntat în ultimul timp, din păcate, cu tot mai multe probleme şi neajunsuri care n-au depins şi nu depind de ei.

 

Ei, jucătorii şi antrenorii (plus medicul şi probabil încă două, trei persoane) au făcut absolut tot ce-a ţinut de obligaţiile lor, chiar şi-atunci când au început să apară grave probleme financiare În acest context, în numele suporterilor adevăraţi ai fotbalului (dar şi în calitate de cetăţeni ai oraşului Baia Mare, ca plătitori de impozite şi taxe locale), dorim şi solicităm reprezentanţilor administraţiei publice locale precum şi celor din conducerea clubului, să iasă public şi să explice clar, concret, dar nu ca până acum, care este situaţia exactă şi ce se va întâmpla cu clubul de fotbal, de ce clubul este acum aproape în pragul destrămării?

Care sunt interesele reale şi culisele acestor lucruri foarte ciudate, de ce se compromit şi practic se aruncă pe fereastră banii publici investiţi până-n prezent?

Să (ne) mai întrebăm dacă vor pleca unii componenţi ai echipei? Să (ne) mai întrebăm dacă echipa va avea parte, în ianuarie-februarie, de pregătirea de iarnă absolut necesară, de un cantonament cum scrie la carte?

 

Am pomenit toate astea fiindcă, în concluzie, spunem aşa:

 

1. În condiţiile în care sunt mii, poate zeci de mii de iubitori ai fotbalului băimărean, pe această cale îi informăm pe toţi cei abilitaţi – preşedintele clubului, purtător de cuvânt al clubului (dacă mai există aşa ceva), primar, consilieri municipali – că ar fi cazul să lase deoparte poveştile de până acum şi, măcar din respect pentru opinia publică, să spună deschis şi serios care este situaţia exactă şi ce au de gând!

 

2. Cu respectul cuvenit, noi îi atenţionăm pe cei menţionaţi că a ignora în continuare opinia publică, implicit toate întrebările pe care noi doar le-am transmis din partea suporterilor, ar fi o nouă mare gafă.

 

3. De aceea, noi vom transmite acest comunicat tuturor celor care sunt în măsură, într-un fel sau altul, să clarifice problema în cauză. Mulţumim pentru înţelegere şi aşteptăm răspunsurile”, se arată în comunicatul primit la redacţie.

 

 

„În numele suporterilor adevăraţi ai fotbalului (dar şi în calitate de cetăţeni ai oraşului Baia Mare, ca plătitori de impozite şi taxe locale), dorim şi solicităm reprezentanţilor administraţiei publice locale precum şi celor din conducerea clubului, să iasă public şi să explice clar, concret, dar nu ca până acum, care este situaţia exactă şi ce se va întâmpla cu clubul de fotbal, de ce clubul este acum aproape în pragul destrămării?”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.