• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Aprilie , 2018

Familia Creștină din perspectiva argumentelor Sfintei Scripturi. Familia creştină pe cale de dispariţie?

Sub acest titlu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părin­te Iustin, Episcopul Maramu­reșului și Sătmarului, în organizarea Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Eparhiei Maramureșului și Sătmarului, coordonat de Consilier Eparhial Arhim. Dr. Ioachim Tomo­iagă, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Conf. Univ. Dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a susţinut, duminică, 22 aprilie 2018, conferinţa cu titlul de mai sus, iar luni, 23 aprilie 2018, în Catedrala „Ador­mi­rea Maicii Domnului” din Satu Mare,
s-a întâlnit cu credincioşii vorbind tot despre „Familia creştină din perspectiva argumentelor Sfintei Scripturi”.

Ambele conferinţe au beneficiat de un public ales, bun cunoscător al pro­blemelor familiei şi a Sfintei Scripturi, care au adresat, în finalul conferinţelor multe zeci de întrebări la tema prezentată, dar şi alte întrebări de viaţă, din aceeaşi perspectivă biblică. Faţă de alte conferinţe, creştinii, frământaţi de întrebări, au primit toţi răspunsuri de foarte mare competenţă, de la unul dintre cei mai buni profesori de Noul Testament din ţară şi chiar din străinătate.

După cum spunea şi părintele profesor, dacă fiecare băimărean ar fi ascultat tot ce s-a petrecut în cele două catedrale, la Baia Mare conferinţa a ţinut peste două ore şi jumătate, ar fi fost un mare câştig pentru ei şi poate mulţi s-ar fi îndreptat pe o cale mai bună. Oricum, cei prezenţi la conferinţă şi cei peste 1.500 de urmăritori ai conferinţei pe internet, pentru că s-a transmis în direct, au aflat răspunsurile la multele întrebări pe care şi le-au pus în diferite momente din viaţă, astfel încât putem considera conferinţa de la Baia Mare, al cărei text va fi publicat şi într-o carte, un eveniment important pentru credincioşi, un beneficiu spiritual şi cultural.

Organizată cu proiecţie video a temei în dezbatere, pe un ecran generos, foarte bine structurată şi argumentată, la
n­ivelul prestigiului duhovnicesc şi pe­dagogic al marelui profesor universitar care este Părintele Stelian Tofană, credincioşii prezenţi au putut afla lucruri frumoase „despre cuvântul lui Dumnezeu, care are putere”, despre ar­gu­mentele biblice cuprinse în „Sfânta Scriptură”, care este, de fapt, „o biblio­tecă” cu tot atâtea cărţi câte capitole are.
Părintele profesor a vorbit cu glasul inimii despre Şcoala de azi şi omul din ea; despre tipul de familie acceptat de societatea de azi; despre prima familie şi menirea ei. Referatul biblic al Genezei (1-2; despre modelul de familie ca unica şansă a societăţii; iar în încheiere, Părintele Profesor a lăsat loc concluziilor şi soluţiilor care se impun luate.
Concluziile au fost, poate, din cele mai triste, precum că familia, pe înţelesul ei creştin, este pe cale de dispariţie?, aici părintele profesor punând semnul întrebării, pentru că „dispărând familia, ca celulă de bază a societăţii, va dispărea însăşi societatea!”, deoarece civilizaţia unui neam a fost scrisă de familie.
Conferinţa a fost foarte interesantă, şocantă chiar, pe unele locuri, de aceea un efort făcut din partea fiecăruia de a o viziona pe internet, unde se află pusă, ar fi binevenit şi un gest câştigător.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.