• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

„Faceți un bine Maramureșului și retrageți-vă din funcție”

Domnule Zetea, politica nu este un exercițiu al puterii, ci este o știință a guvernării în folosul cetățenilor. Evenimentele naționale recente, ce au derulat finalul unui film terifiant în care dumneavoastră aveți un rol important, chiar dacă în plan secundar, au confirmat că în politică se penalizează deficitul de conștiință.

Astăzi am fost în drum spre o în­depărtată curte de apel și n-am putut să mă bucur de victoria PNL, împreună cu colegii mei. În schimb, această „detașare” mi-a oferit posibilitatea să analizez obiectiv situația în care dumneavoastră, domnule Zetea, ați adus Mara­mureșul meu drag.

În cei 19 ani de activitate, m-am străduit să îmi mențin un statut profesional onorabil. La fel și în politică. Vă cunosc cam tot de atunci, când erați văzut ca șansa de mo­dernizare a PSD Maramureș. Acum sunteți doar amintirea acelui tânăr politician promițător, pentru că momentul l-ați ratat când ați decis să culegeți laude personale din curtea social-de­mocrată și să vă trans­formați într-un politruc al lui Dragnea, omițând că întâi îi reprezentați pe maramu­reșeni și doar apoi, partidul.

Sunteți singurul om politic al Maramureșului care a pus umărul la instaurarea unui regim dur, lipsit de profesioniști și împănat cu slugi de partid. Ați ajuns aici după ce v-ați dezis de foști colaboratori, v-ați atacat prin interpuși persoanele pe care le considerați o amenințare pentru carieră, v-ați umilit foștii colegi, ați interzis difuzarea unor emisiuni și ați răspândit bârfe împotriva unor oameni care nu vă erau dușmani, ci doar competitori. Încetul cu încetul, ați ajuns un Dragnea mic, dar cu apucături de Goliat.

Domnule Zetea, mândru că ați simțit atingerea pe umăr a mentorului dumneavoastră și într-un elan imatur, ați devenit vocea preșe­dintelui PSD și, din spatele ecranului tv, ați fost primul dintre secunzii asmuţiţi la dușmanii partidului. Ați făcut-o bine, dar cu ce a ajutat Maramureșul?

În schimbul acestei atitudini, ați primit jujeul de aur și, pe nedrept, câțiva galbeni cu care să cumpărați recunoștința. Vă reamintesc că Maramureșul este o regiune istorica, unde oamenii nu cerșesc și nu pleacă capul.

Ați dovedit că nu aveți sânge de moroșan și nu sunteți în stare să luptați cu fruntea sus pentru comunitatea pe care o reprezentați. V-ați folosit de simbolurile și tradiţiile noastre, dar este evident că nu respectaţi valorile Maramureșului.

Ați oscilat între aroganță și lipsă de empatie, din dorința de a câștiga prin orice mijloc. În campania electorală, v-ați dus la primarii altor partide și i-ați obligat ca în schimbul susținerii comunităților să îngenuncheze, ați jubilat când ați reușit să-i învrăjbiţi pe unii împotriva altora și ați sfârşit prin a fi victimă. Ați pierdut la Seini, acasă la dumneavoastră, în fața unui om pe care l-ați jignit public, dar și la Săpânța, unde ați încercat să creați dezbinare.

Domnule Zetea, vă îndemn să vă retrageți acum, ca să nu rămână o pată pe obrazul Maramureșului. Vă cer demisia din funcțiile politice și administrative. Probabil nu o veți face, pentru că nu aveți tăria de ca­rac­ter necesară. Poate, totuși, fantoma lui Dragnea și videochat-ul cu Dăncilă nu vă vor mai impresiona așa tare ca până zilele trecute.

 

Cristian NICULESCU-TÂGÂRLAȘ
Purtător de cuvânt PNL Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.