• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Februarie , 2019

Expoziţia masteranzilor de la specializarea Pictură, un demers artistic de calitate

Galeria de artă a uni­ver­sităţii băimărene s-a do­vedit a fi neîncă­pă­toare. Pereţii celor două săli au fost tapetaţi cu lucrările studen­ţilor, iar vizitatorii au putut vedea o expoziţie în care masteranzii au pus picături de culoare, de măiestrie în tablourile prezentate. Multe dintre ele de mari dimensiuni, multe dintre ele sugerând drumul viitorilor artişti ce vor expune pe simezele din Baia Mare sau din alte părţi. Oficiile de gazdă au fost făcute de profesorul universitar dr. Nicolae Suciu.


„Vernisăm astăzi expoziţia cu lucră­rile masteranzilor din anul I şi II din primul semestru al acestui an universitar. Este importantă această expoziţie pentru că se constituie într-o retrospectivă a parcurgerii temelor din acest semestru. Pentru anul întâi, lucrurile sunt stabilite conform temelor din timpul anului, iar răspunsul pe simeze este ur­marea unei selecţii făcute cu cadrul didactic titular la disciplinele respective. La anul doi, problematica este mult mai complexă întrucât peste un semestru va urma lucrarea de disertaţie”, a spus profesorul universitar dr. Nicolae Suciu.

Acesta l-a invitat la cuvânt pe decanul Facultăţii de Litere, Mircea Farcaş.
„Constat cu bucurie că Facultatea de Litere se îmbogăţeşte constant prin activitatea depusă de colegii de la specializarea Pictură. Prin ceea ce se vede suntem convinşi că Facultatea de Litere este o facultate foarte frumoasă prin faptul că se îmbină la modul armonios iubirea faţă de logos prin filologie, iubirea faţă de Dumnezeu cu iubirea faţă de artă cu ceea ce este frumos în aceste zile în care ne mai plângem că nu o ducem chiar aşa de bine. Dar e foarte bine atât cât este. Noi, Facultatea de Litere, sprijinim cât se poate, din toate forţele noastre, activitatea specializării. Nu de multă vreme am trecut printr-o nouă etapă de acreditare şi s-a obţinut calificativul foarte bine. Faptul că avem şi studii de masterat vin ca o încununare a activităţii de licenţă. Sperăm ca nu peste mult timp să avem şi studii doctorale ca o încununare a ceea ce se vede aici. Iar din partea domnului prorector Petrică Pop Sitar, vă transmit cele mai calde salutări şi urări de succes!”, a spus Mircea Farcaş.

Profesorul Nicolae Suciu l-a invitat şi pe Ioan Anghel Negrean, unul dintre profesorii care conduc discipline în pro­gramul de master, să vorbească des­pre expoziţie şi despre studenţii care expun.
„Ce putem remarca şi în acest an, ca de altfel şi în ediţiile trecute ale expo­ziţiilor de final de semestru la master, diversitatea, deja, este foarte limpede exprimată în lucrările de faţă. Se vede că sunt anii de studiu, se şlefuieşte acest diamant al artistului. Putem observa pe simeze personalităţi artistice, unele dintre ele foarte clar conturate. Simezele băimărene şi nu numai, nu vor rămâne goale. Şi în acest an se pregăteşte o nouă promoţie de maste­ranzi care promit să devină, în marea lor majoritate, puternice personalităţi artistice.
Eu, cu siguranţă, îmi doresc acest lucru şi pentru semestrul care urmează, pentru că va fi unul deosebit de important, nu vreau să spun greu, trebuie să performeze la un nivel înalt. Acele lucrări deosebite, frumoase, le aşteptăm noi”, a spus profesorul Ioan Anghel Negrean.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.