• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Septembrie , 2016

Expoziţia Ecouri

Marţi, 6 septembrie, a.c., la Galeriile de Artă din Baia Mare, a fost vernisată expoziţia pe pictură Ecouri ce reuneşte şaisprezece lucrări ale artistei plastice Ioana Ileana Vraja. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România - Filiala Baia Mare. Despre lucrările artistei au vorbit dr. Ioan Anghel Negrean şi dr. Bertalan Kovacs.

 

 

Ioana Ileana Vraja s-a născut în Sighetu Marmaţiei. În anul 2007, a absolvit Universitatea de Nord, Facultatea de Arte Plastică, Secţia Pictură, sub îndrumarea profesorului Nicolae Suciu. „Lucrările de faţă sunt rodul unei munci asidue şi serioase, depuse de artist. Ele dovedesc o cultură aleasă, orientare sigură şi o chemare, precum şi o cristalizare a unei viziuni cu motive tradiţionale”, a afirmat în timpul vernisajului dr. Bertalan Kovacs.

 

Cele şaisprezece lucrări ale artistei Ioana Ileana Vraja, reunite în expoziţia Ecouri, redau un spaţiu arhaic, în care accentul este pus pe interioarele caselor ţărăneşti, pe obiectele vestimentare şi pe uneltele tradiţionale, elementul antropomorf fiind prezent prin chipurile şi siluetele ţăranilor din Vadul Izei, toate acestea redate într-o gamă restrânsă de culori. Lucrările realiste redau evenimente cotidiene şi oameni surprinşi în simplitatea lor, demonstrând o fină observare a realităţii şi o profundă analiză psihologică.

 

„Expoziţia de faţă cuprinde lucrări executate cu talent şi dăruire, în care expozanta stăpâneşte foarte bine motivul antropomorf, ceea ce este de apreciat şi onorant pentru ea. O felicit şi îi doresc mult succes în continuare, în numele breslei noastre”.

Dr. Ioan Anghel Negrean

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.