• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 19 Martie , 2013

Expediţie în Himalaya

Alpinistul băimărean Cosmin Andron se pregăteşte pentru expediţiile din acest an, din Nepal şi Pakistan. El şi echipa vor să facă turul celor şapte vârfuri, respectiv escalade pe cele mai înalte culmi muntoase de pe cele şapte continente. Ideea a prins contur anul trecut, spre sfârşitul anului, cu o primă expediţie reuşită în Asia.

 
 
Lângă echipa lui Andron a venit şi „lupul tânăr”, Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, iar la începutul acestui an s-a alăturat echipei şi Ştefan Dărăbuş, directorul HHC România. Evident, Andron şi echipa lui sunt profesionişti, iar Niculescu- Ţâgârlaş şi Dărăbuş pleacă de pe poziţia de aspiranţi la titlul de alpinist. Ei se pregătesc şi vor face traseele la pas cu Andron, dar până unde vor putea.
Oricum, echipa băimăreană este pusă pe fapte mari, iar cei care îi vor sprijinii se vor bucura de victoriile pe care le vor aduce. De menţionat că astfel de expediţii sunt mediatizate peste tot în lume şi se intră în clubul select, restrâns al celor care urcă pe cele mai înalte culmi din lume.
Mai mult, băimărenii doresc să facă traseul celor şapte culmi în trei ani, aproape trei ani. Anul trecut, cei doi băimăreni şi echipa lui Andron au cucerit cel mai înalt vârf al Africii, muntele Kilimanjaro.
 
Cei care vor sprijini expediţiile vor avea privilegii şi posibilităţi de a „exploata” expediţiile şi materialul foto, video ce se va strânge. 
„Mulţumesc mult pentru sprijinul acordat în trecut, atât la mediatizare, cât şi la susţinerea efectivă a proiectelor pe care le-am iniţiat. Aş dori să vă cer sprijinul încă o dată şi sper ca împreună să putem continua seria acestor proiecte. Pentru anul 2013, am în plan 3 expediţii: două în Nepal (Himalaya) şi una în Pakistan (Karakoram). Prioritară în acest moment pentru noi este desfăşurarea expediţiei având ca obiectiv GC-6248. Avem confirmarea din partea Ministerului Turismului din Nepal că acest vârf nu a mai fost urcat până la această dată de nici o altă expediţie, atât românească, cât şi de altă naţionalitate. În consecinţă, un succes ar implica o „premieră mondială”, lucru destul de rar în condiţiile în care au mai rămas puţine locuri neexplorate de om în anul 2013.Natura obiectivului face ca procedurile birocratice şi povara financiară să fie deosebite, iar rezolvarea acestora într-un timp scurt este extrem de dificilă. Documentaţia, precum şi depozitul aferent trebuie depuse acum pentru a putea garanta o plecare în jurul datei, cel târziu, 15 aprilie 2013 (perioada de început a sezonului). Din totalul de 13,000 US$ necesari am reuşit să acoperim din fonduri proprii, donaţii şi organizarea unei expediţii ghidate în zona vizată a aproximativ 5,600 US$. Mai avem nevoie de diferenţă pentru a putea demara acest proiect”, a spus Cosmin Andron.
 
„GC6248 este un vârf de 6248 m, situat în Himalaya, în masivul Annapurna. Obiectvul nostru este de a deschide un traseu tehnic pe peretele sud-vestic al acestui munte, un traseu în premieră mondială, dacă informarea preliminară se adevereşte. Va fi un bonus pentru expediţia noastră. Relevanţa unei astfel de ascensiuni va fi atât naţională, cât şi internaţională”.
 
Cosmin Andron
 
„Pentru anul 2013, am în plan 3 expediţii: două în Nepal (Himalaya) şi una în Pakistan (Karakoram). Prioritară în acest moment pentru noi este desfăşurarea expediţiei având ca obiectiv GC-6248. Acest vârf nu a mai fost urcat până la această dată de nici o altă expediţie, atât românească, cât şi de altă naţionalitate. În consecinţă, un succes ar implica o «premieră mondială», lucru destul de rar, în condiţiile în care au mai rămas puţine locuri neexplorate de om în anul 2013”.
 
Cosmin Andron

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.