• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 15 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Octombrie , 2019

Exercițiu de salvare organizat de Salvamont Maramureș în colaborare cu Inspectoratul General al Aviației

Un amplu exercițiu de salvare a fost organizat marți, 1 octombrie 2019, de către Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, în Poiana Boului din Maramureș, respectiv pe drumul care duce dinspre Șuior spre Creasta Cocoșului.

Potrivit informațiilor oferite de Dan Benga, șeful-interimar al Serviciului Salvamont Maramureș, exercițiul a fost organizat în colaborare cu Ins­pectoratul General al Aviației (IGAV), fiind prezenți doi piloți cu un mecanic trolist, un instructor de zbor, dar și șeful comisiei aero al Salvamont România, Adi David, salvator montan.

„Elicopterul cu troliu a venit de la Jibou și va fi folosit, în viitor, pentru misiunile de salvare. Acesta a fost primul exercițiu cu acest elicopter care va fi folosit, pe viitor, la acțiunile de salvare, ceea ce va scurta foarte mult timpul de in­tervenție. Faptul că vom avea suport aero pentru orice problemă este un real câștig pentru noi toți. Tocmai de aceea, exercițiul de marți a constat în pregătirea salvatorilor montani prin acțiuni de îmbarcare, respectiv debarcare la sol din elicopter, exerciții de zbor la care au participat câte doi salvatori montani, dar și exerciții de troliere și salvare din munți”, a precizat șeful interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Mara­mureș.
În acțiunea de marți au fost implicate mai multe echipe ale Salvamont Maramureș, respectiv Formația Baia Mare, Formația Cavnic, Formația Vișeu de Sus, dar și salvamontiștii de la Serviciul Local Borșa care au participat, în ultima perioadă, la mai multe acțiuni comune cu colegii din formațiile menționate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.