• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iulie , 2021

Exemple de bune practici dobândite la parcul industrial din Voievodatul Podkarpackie, înfrățit cu Județul Maramureș

Vicepreședintele Consiliului Ju­de­țean Maramureș, Doru Ale­xan­dru Lazăr, a vizitat în cadrul delegației desfășurate în Polonia, la invitația mareșalului Voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl, un obiectiv economic important al zonei: Parcul Teh­nologic și Științific - AEROPOLIS.
Acesta se întinde pe o suprafață de peste 150 de hectare în care își desfășoară activitatea peste 47 de companii autohtone și internaționale din sectoare cum ar fi aviația, industria auto, IT și automatizări. În firmele găzduite de Parcul Tehnologic și Științific lucrează peste 6.000 de angajați iar parteneri importanți ai parcului sunt Universitatea Politeh­nică Rzeszow și Asociația “Aviation Valley”.
Delegația maramureșeană com­pusă din vicepreședintele Doru Alexandru Lazăr și un reprezentant al Biroului relații publice și internaționale a fost primită de Mariusz Bednarz, președintele Agenției de Dezvoltare Regio­nală Rzeszow, Emilia Kojtych-Lichota, directorul adjunct al Departamentului Regional de Dezvoltare al Voievodatului Pod­kar­packie, și Tadeusz Sie­mek, directorul parcului.
Gazdele au prezentat modul de funcționare al parcului și principalele sale obiective, precum și perspectivele de dezvoltare pe care le oferă activitatea eco­no­mică organizată sub această formulă. Vizita a continuat cu întâlniri cu reprezentanții fir­melor din cadrul parcului din diverse ramuri industriale specializate pe imprimare și verificare prin tehnologie laser, crea­rea de prototipuri și modele unicat precum și prelucrarea metalelor în industria aero­nautică și auto.
Un obiectiv unic prezentat care se află în cadrul Parcului Teh­no­logic și Științific – AERO­POLIS este „Laboratorul de testare a uzurii și îmbătrânirii materia­lelor” utilizat deseori de către companiile din cadrul parcului.
„Am purtat în cadrul vizitei la Parcului Tehnologic și Științific – AEROPOLIS  câteva discuții constructive  care ne vor ajuta pe viitor să avem o viziune mai clară despre cum trebuie să arate parcurile industriale din Maramureș și mai ales ce punc­te specifice trebuie să avem în vedere. E posibil să ne întoarcem la Rzeszow pentru a detalia anumite aspecte și poate chiar să deschidem o cooperare bilaterală între parcurile industriale.”, a declarat la finalul vizitei vicepreședintele Consi­liului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.