• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Noiembrie , 2014

Eveniment artistic al elevilor şi profesorilor Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmaţiei şi Şcolii de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Protocolul de colaborare dintre şcolile de artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmaţiei şi „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca s-a concretizat prin câteva acţiuni comune, menite să contribuie la perfecţionarea activităţii cadrelor didactice, la cunoaşterea reciprocă a preocupărilor elevilor celor două şcoli.

 
 

Spectacolele prezentate la Sighetu Marmaţiei şi Cluj Napoca, au scos în evidenţă talentul elevilor dar şi competenţa   dascălilor care, la rândul lor sunt adevăraţi artişti.

 

Începând cu data de 5 noiembrie Școala de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmaţiei va găzdui o expoziţie a elevilor maramureşeni şi a elevilor de la Școala de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Pe simeze sunt expuse lucrări de pictură, iconografie şi artă populară, realizate de către elevii celor două şcoli.

Cei din Cluj-Napoca au fost prezenţi anul acesta la Sighetu Marmaţiei într-o tabără de vară, organizată în luna august, lucrările realizate fiind expuse acum, în premieră. Lucrările elevilor sigheteni, cu peisaje urbanistice, au fost deja prezentate la Cluj Napoca în luna mai. Moderatorul acţiunii a fost Spiridon Pralea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei.

Primarul municipiului, Ovidiu Nemeş a apreciat activitatea elevilor şi profesorilor şi a felicitat pe tinerii artişti prezenţi pe simezele expoziţiei. Au vorbit despre colaborarea dintre cele două instituţii: managerul Vasile Corpodean din Cluj Napoca şi Ioan Tivadar din Sighetu Marmaţiei.

 

Reprezentanţii catedrelor de muzică, a celor două instituţii, au avut un schimb de experienţă cu privire la editarea unui ghid de teorie muzicală, realizat în paralel la cele două şcoli.

Tot acum s-a perfectat programul celui de al cincilea eveniment artistic, organizat la Cluj Napoca pe 20 noiembrie 2014, respectiv un spectacol de muzică populară prezentat de elevii şi profesorii şcolilor de artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmaţiei, „Liviu Borlan”din Baia Mare, „Aurel Pop”din Satu Mare şi „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

 

Purtător de cuvânt, Ioan Dorel Todea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.