• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Februarie , 2017

Evaluarea activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș în anul 2016

Raportul de evaluare a fost prezentat de prefectul județului, Sebastian Mihai Lupuț, care este și președintele CJSU Maramureș. Sub conducerea sa, în anul 2016 CJSU s-a întrunit în două ședințe ordinare și 7 ședințe extraordinare, în cadrul cărora au fost adoptate 7 hotă­râri. Pe parcursul anului 2016, CJSU a mai fost convocat la 7 ședințe în sistem videoconferință ca urmare a manifes­tării violente a fenomenelor hidro­meteo­rologice periculoase.

Pentru prevenirea și limitarea efectelor hidrometeorologice, la dispeceratul ISU s-au primit 54 informări hidrometeorologice, 22 informări privind indi­cele de temperatură-umezeală, 206 mesaje de atenționare Cod Galben, 29 mesaje de avertizare Cod Portocaliu, care au fost transmise către CJSU, Co­mitetele Locale pentru Situații de Ur­gență și agenții economici care prin specificul activității constituie factori de risc potențial generatori de situații de urgență.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț le-a mulțumit instituțiilor reprezentate în CJSU pentru excelenta colaborare și a declarat: „În perioada manifestării tuturor situațiilor de urgență, instituțiile membre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au acționat preventiv și unitar prin aplicarea măsurilor de limitare a efectelor situațiilor de urgen­ță, iar măsurile întreprinse, precum și coordonarea eficientă a intervențiilor au făcut posibilă reducerea consecin­țelor acestora. Rezultatele generale înregistrate în anul 2016 în activitatea CJSU relevă faptul că acesta a coordonat și gestionat eficient forțele de intervenție, acționând cu responsabilitate și aplicând coerent procedurile prevăzute de legisația în vigoare”.
Subprefectul Gavriș Ardelean a afirmat: „Țin să vă felicit pentru activitatea desfășurată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe parcursul anului 2016. Chiar dacă numirea mea în funcția de subprefect s-a produs de abia toamna, sunt la curent cu toate deciziile Comitetului și cu toate problemele cu care acesta s-a confruntat.
Probleme numeroase și serioase, înce­pând cu inundațiile care au afectat 26 de localități și până la măsurile luate de Comandamentul Județean pentru Des­ză­pezire în urma căderilor masive de zăpadă. 2016 a fost un an dificil din punct de vedere meteorologic, natura
s-a dezlănțuit în felurite modalități, cu precădere inundațiile din timpul verii făcând pagube serioase la nivelul infrastructurii. Adminis­tra­țiile locale au fost despăgubite, ulterior, prin intrarea în vigoare a unor hotărâri de guvern. Înce­putul lunii decembrie a adus căderi importante de zăpadă, o provocare pentru Comitet constituind-o deszăpezirea atât a drumurilor națio­nale, cât și a celor județene.
Împreună cu domnul prefect și alți membri ai Comitetului Județean, ne-am implicat activ în rezolvarea acestor probleme, deplasându-se în teren și impulsionând procesul de deszăpezire și de fluidizare a traficului”.
La eveniment au mai luat cuvântul vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.