• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

În perioada 11-22 februarie 2013 , Structura Chechiş, în parteneriat cu Asociaţia Team for Youth Association, derulează proiectul Europe Habits.

 

Prin intermediul acestui proiect cinci voluntari din cinci ţări diferite: Franţa, Germania, Spania, Italia şi Turcia poposesc la Şcoala Chechiş şi prezintă câte puţin din cultura ţării din care provin. Au loc diverse jocuri, dansuri, discuţii libere, degustări culinare specifice fiecărei ţări.

Scopul acestui proiect este de a-i conştientiza pe elevii noştri de importanţa studierii unei limbi străine şi de a le oferi elevilor şansa de a intra în contact cu reprezentanţi ai altor culturi.

 

Elevii au primit cu entuziasm vizita celor cinci voluntari, cu atât mai mult cu cât a fost pentru prima dată în viaţa lor când au întâlnit persoane de alte naţionalităţi. Această întâlnire s-a dovedit a fi benefică pentru creşterea interesului elevilor faţă de studiul unei limbi de circulaţie internaţională.

Proiectul se desfăşoară în condiţii deosebite datorită echipei de profesori minunaţi: prof. Mariana Manea, Aurora Horincar, Daniela Mureşan, Ramona Cadar, Viorica Graur, Eugenia Tuns sub îndrumarea coordonatorului de proiect prof. Mihaela Şpan, profesor coordonator al Şcolii Chechiş.

 

Team for Youth este o organizaţie culturală şi de tineret, non-guvernamentală şi non-conformistă, care dezvoltă proiecte la nivel local, naţional şi internaţional. Echipa noastră crede în educaţie şi voluntariat, ca resurse pentru o societate mai activă şi mai tolerantă.

 

Activităţile T4UTH gravitează în jurul unui set de valori care s-au conturat cu timpul şi au crescut odată cu experienţa echipei: interculturalitate, voluntariat, toleranţă, dezvoltare personală, spirit de echipă. Pornind de la aceste principii, misiunea pe care ne-o asumăm este de a educa tinerii în spiritul cetăţeniei active prin metode de educaţie nonformală. Instrumentele folosite pentru atingerea viziunii echipei cuprind activităţi de voluntariat internaţional şi alte proiecte care facilitează mobilitatea tinerilor dincolo de graniţele ţării. Parteneriatele pe care le-am stabilit pe plan local şi internaţional ne oferă un cadru propice pentru recrutarea, formarea şi plasarea de voluntari în proiecte cu tematici diverse.

 

Voluntarii şi membrii Team For Youth sunt implicaţi şi în organizarea de evenimente cultural-artistice (concerte, expoziţii, spectacole de teatru etc.) pentru comunitatea băimăreană. În plus, asociaţia oferă tinerilor şi persoanelor care lucrează cu tineri oportunităţi de formare şi conştientizare, instrumente de lucru şi, bineînţeles, un context de dezvoltare personală şi socială.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.