• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Mai , 2014

Europa sprijină fermierii. Dar, câte şanse mai are zootehnia românească?

În condiţiile în care mediul de afaceri din România este grav distorsionat de sistemul legislativ şi fiscal, fermierii din sectoarele producţiei de carne şi lapte sunt nevoiţi să caute soluţii viabile pentru ieşirea din criză. Deşi, diferite, obstacolele pe care le întâmpină îi afectează în mod egal, punând în pericol întreaga zootehnie românească.

 
 

Pentru a identifica răspunsuri şi soluţii la problemele fermierilor români, la Expo-Conferinţa Internaţională Meat & Milk 2014, care se va desfăşura în zilele de 11, 12 iunie la Hotel Hilton din Sibiu vor lua cuvântul invitaţi de prim rang, din ţară şi străinătate.

Astfel, în şedinţele generale din fiecare dimineaţă, Daciana Sârbu şi Viorica Dăncilă-Parlamentul European, Daniel Constantin-Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Daniel Botănoiu-Secretar de Stat în MADR, vor vorbi despre măsurile structurale luate la nivel comunitar şi naţional, menite să eficientizeze zootehnia României, iar Nicolae Popa-APDPR, va prezenta ultimele noutăţi în domeniul finanţării activităţii din fermele de carne şi lapte.

 

Deosebit de interesante se vor dovedi comunicările susţinute în şedinţele generale de Jean-Luc Meriaux-Secretar General al UECVB şi Wim Zaalmink - Cercetător în Departamentul de Inovaţie al Universităţii Wageningen-Olanda, care vor conţine date relevante despre evoluţia celor două sectoare, la nivel european, dar şi referinţe stricte la oportunităţile fermierilor români, în peisajul economic al Uniunii Europene. Precizăm că domnul Zaalmink va prezenta un studiu care va avea ca temă principală relaţia cu firmele de procesare ale fermierilor români producători de lapte.

În şedinţa generală din dimineaţa zilei de 11 iunie, Banca Comercială Carpatica, Partener Principal Finanţare al Expo-Conferinţei, va detalia oferta de finanţare destinată fermierilor, aceasta putând fi consultată şi la standul organizat în cadrul secţiunii Business to Business-B2B.

 

La fel de utile se vor dovedi prezentările companiilor ale căror produse şi servicii se adresează inclusiv fermierilor: Gruppo AB, Cargill, BTC Europe GmbH, Danone şi ACO. Tot acestora li se va adresa şi oferta companiei Biotrend Plus-Bulgaria, care, la standul propriu, pe lângă oferta destinată procesatorilor, va prezenta produse şi teste de laborator destinate siguranţei activităţii din fermă.

 

Workshop-urile vor avea în centrul tematic şi probleme ale fermierilor, acestea fiind discutate sub titlurile „Respectarea cu stricteţe a legislaţiei sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieţei” şi „Cine fură căciula sectorului românesc de carne?”

Masa rotundă televizată, care va avea loc în după-amiaza zilei de 12 iunie şi care va purta titlul „Risc Maxim: TVA ridicat, evaziune, private label”, va reprezenta un punct din program la care vor fi invitaţi să asiste şi să intervină toţi participanţii la Meat & Milk. Alături de domnii Dorin Cojocaru-Preşedinte APRIL şi Sorin Minea-Preşedinte Romalimenta, în discuţiile cu reprezentanţi ai autorităţilor, purtătorii de cuvânt ai intereselor fermierilor vor fi Claudiu Frânc - Preşedinte al FCBR şi Ioan Ladoşi - Preşedinte al APCPR.

Cu siguranţă, un moment de maxim interes îl va reprezenta vizita de documentare care va fi efectuată la ferma Karpaten Meat, în cadrul căreia participanţii vor lua contact cu activitatea acesteia şi a Asociaţiei Angus România, cu planul de dezvoltare şi parteneriatul propus fermierilor.

La fel ca la precedentele ediţii, prezenţa fermierilor la Expo-Conferinţa Internaţională Meat & Milk a fost în centrul atenţiei organizatorilor manifestării, agenţia infoALIMENT şi revistele Fabrica de Carne şi Fabrica de Lapte. Informaţiile de ultim moment care le sunt destinate vor contribui, cu siguranţă, la creşterea volumului de afaceri din fiecare fermă de carne sau lapte din România.

 

Înscriere şi relaţii suplimentare la tel:+4021 223 25 21, sau e-mail: office@infogroup.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.