• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Noiembrie , 2014

Euro Vocea Maramureşului, ediţia a treia

Asociaţia Sport Artă Turism şi Tineret Maramureş (SATTMM) cu sediul în Baia Mare organizează concursul judeţean Euro Vocea Maramureşului, ediţia a III-a. Manifestarea este realizată în colaborare cu Liceul Teoretic „Petru Rareş” Tg. Lăpuş şi GAZETA de Maramureş.

 
 

Acest concurs a fost iniţiat de senatorul PSD Sorin Bota, în dorinţa de a promova zonele Lăpuş, Codru, Chioar şi a oferi elevilor merituoşi posibilitatea de prezenta folclorul şi tradiţiile locului. Au fost până acum două ediţii. În urma acestor ediţii, peste 60 de elevi au vizitat Parlamentul European.    

În acest an, concursul a fost preluat de Asociaţia SATTMM şi organizat în mai multe etape locale şi una judeţeană. 

Această ediţie de concurs se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu şi are ca scop promovarea fiecărei zone a Maramureşului de dincoace de Gutâi (Lăpuş, Fisculaş, Codru, Chioar), prin folclor, creaţie literară (poezie, proză) cu specific local şi prezentare PPT (a satului natal şi împrejurimilor). Prin intermediul acestui concurs se doreşte conştientizarea tinerei generaţii cu privire la importanţa păstrării specificului zonal şi a promovării acestuia. La ora redactării acestui material concursul s-a desfăşurat în oraşul Cavnic.

 

„Azi s-a desfăşurat la Cavnic, mâine va avea loc la Tg. Lăpuş, iar vineri la Ulmeni. Pornit la iniţiativa senatorului Marius Sorin Bota, în 2010, concursul Euro Vocea Maramureşului se doreşte a fi o manifestare în cadrul căreia elevii talentaţi ai Maramureşului să fie ambasadorii integrării noastre în marea familie europeană.

Prin copiii săi, Maramureşul cuvântă şi îşi afirmă identitatea. Câştigătorii au beneficiat de o excursie Tur al Europei, cu vizitarea Parlamentului European de la Bruxelles. Până în prezent, de această excursie au beneficiat peste 60 de elevi.

Ediţia a III-a este organizată de Asociaţia Sport Artă Turism şi Tineret Maramureş, care a preluat acest concurs.

Am avut onoarea de a-l primi în fruntea juriului pe domnul senator Bota, care a acordat şi premiile câştigătorilor.

La Cavnic s-au înscris elevi din oraşul Cavnic, Budeşti, Dumbrăviţa şi Sişeşti, în total, peste 100 elevi de ciclu primar, liceal şi gimnazial. Câştigătorii premiului I la secţiunea interpretare vocală-muzică populară au fost surorile Raluca şi Marina Coroian de la Şcoala Generală „Constantin Dipşa” din Şurdeşti”; la muzică folk a câştigat grupul folk al Colegiului Economic „Pintea Viteazul” Cavnic. Secţiunea creaţie literară a fost câştigată de Tomoş Sarah de la Şcoala Generală „Constantin Dipşa” din Şurdeşti, iar la ppt câştigătoare a fost echipa Colegiului Economic „Pintea Viteazul” Cavnic. Secţiunea dans popular a fost câştigată de ansamblul Vasile Lucaciu din Şişeşti, condus de doamna Surani Valeria.

Invitată de onoare a fost îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Andreica Voichiţa”, ne-a declarat organizatoarea manifestării, Natalia Fornvald.

 

Concursul va continua la Tg. Lăpuş şi Ulmeni, având ca locaţie Casa de Cultură din fiecare localitate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.