• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

ES Dan Mihalache - Cetățean de onoare al orașului Baia Mare

Recent, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Baia Mare, fostul parlamentar de Maramureș, Dan Mihalache, a primit titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Baia Mare. La eveniment au participat oficiali maramureșeni și prieteni de-ai lui Mihalache.

După procedurile de început de ședință, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a vorbit despre Dan Mihalache într-un discurs mai puțin obișnuit pentru edilul băimărean. De altfel, Cătălin Chere­cheș a menționat că vorbește omul, nu politicanul.

„Mi-a revenit onoarea să îl disting cu titlul de «Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare» pe Excelența Sa, Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru.
Consiliul Local al municipiului Baia Mare s-a reunit astăzi pentru o ședință specială. Alături de noi, a fost Excelența Sa, Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru. Mi-a revenit onoarea să îi confer titlul de «Cetățean de onoare» al orașului nostru, un gest firesc pe care noi, co­munitatea, îl facem pentru unul dintre puținii oameni care au rămas alături de Baia Mare și de Maramureș și după ce și-au încheiat mandatul.
Am vorbit astăzi mai mult din postura omului Cătălin Cherecheș, nu doar din cea a primarului. Am fost o bună bucată de vreme implicat în politica maramureșeană lângă Excelența Sa, domnul ambasador Dan Mihalache.
Foarte mulți oameni au trecut prin Maramureș. Foarte mulți oameni au fost onorați de maramureșeni. Foarte mulți oameni au trecut prin politica din Maramureș. Dacă stăm să ne gândim la toți cei care au reprezentat Maramureșul, la toți care au venit în Maramureș pentru a-i cunoaște pe maramureșeni, pentru a primi încrederea lor, pentru a intra în structuri politico-administrative și pentru a construi pentru Maramureș, pentru România, în ultimii 30 de ani, un singur om și un singur nume ne rămâne ca un constant: Dan Mihalache.
Dan Mihalache a reprezentat și încă reprezintă județul Maramureș. Au fost mulți care au condus politica din județul Maramureș. Mulți care ne-au reprezentat în forurile internaționale sau naționale, dar de niciunul, în afară de Dan Mihalache, nu ne mai aducem aminte. Mai mult decât atât, mai ales că suntem mulți dintre noi mai tineri sau care încă ne considerăm tineri în politică sau în administrație, știm foarte bine că toți cei care au trecut pe aici au trecut nu neapărat ca niște prieteni. Au trecut de foar­te multe ori ca niște cotropitori.
Singurul care a venit și a rămas, care este mai mult decât prietenul nostru, este fratele nostru și membru al familiei noastre, este Dan Mihalache. Dar noi cu toții și mulți dintre noi cunoaștem, am văzut și poate că am și învățat să lăsăm loc de bună ziua și să construim prietenii deasupra tuturor adver­si­tăților. Întotdeauna exemplul care ne-a rămas în minte a fost acela al prieteniei, al înțelegerii, al acceptării celui de lângă tine, așa cum ne-a insuflat Dan Mihalache.
Exemplul prieteniei deasupra oricăror adversități, a oricăror momente sau tulburări de ordin social, politic, administrativ.
Am devenit deputat în Parlamentul României și datorită lui Dan Mihalache. O mare parte din alegerea mea ca primar al municipiului Baia Mare i se datorează și lui. Nu neapărat dintr-o perspectivă oficială, formal politică, ci dintr-o perspectivă a unui om care întotdeauna a venit cu un gând bun, cu un impuls pozitiv, cu un exemplu pe care am încercat să-l adopt și să-l fac parte din mine.
Mulțumesc Excelenței Sale pentru că nu uită niciodată Maramureșul și pe maramureșeni! Indiferent de misiunile pe care le-a avut și le are pentru România și pentru Statul Român, întotdeauna a știut să fie ca un frate de-al nostru, ca unul dintre noi, să spună despre Mara­mureș, să privească spre Mara­mureș. A știut cu foarte multă autenticitate, plăcere și bucurie să își aducă mara­mureșenii alături de el.
Astăzi, dacă ar fi să definesc rolul pe care îl are Dan Mihalache în Maramureș, chiar dacă harul și misiunea l-au călăuzit pe alte drumuri, în Europa, aș putea să spun că este și astăzi, fără să aibă un rol oficial politic, stâlpul de echilibru al politicii din Maramureș. Cel care prin prietenie, prin modul în care îi înțelege pe ceilalți, știe să-i jaloneze, să-i îndrepte pe drumul cel bun. Vine întotdeauna cu gândul bun și îi aduce pe oameni în acea formulă nobilă a prieteniei.
Suntem mulți aici pe care, trecând prin diverse formule politico-administrative, viața ne-a pus într-o anumită adversitate. Din perspectiva mea, o adversitate falsă, dar pe care mulți dintre noi am considerat-o că a făcut parte din noi. Nu era despre noi... era despre alții... și nu toți am știut acest lucru.
Astăzi, aici, îi vedeți într-o formulă prietenească, frățească, cu zâmbetul pe buze, pe cei care îl respectă pe Dan Mihalache, pe cei care îl consideră prieten pe Dan Mihalache. Astăzi o să îi vedem și o să ne vedeți având cu toții același sentiment, aceeași emoție pozitivă, aceeași trăire pentru Excelența Sa, ambasadorul Dan Mihalache.
Am avut un gând, într-o după-amiază, acum câteva zile și mi-am permis să-l sun pe domnul ambasador spunându-i dorința pe care o am, de a veni în numele comuni­tății băimărene și de a-i oferi titlul de «Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare». Asta pentru că știu că putem face pentru Mara­mureș și pentru Baia Mare, dar, făcând pentru Maramureș și pentru Baia Mare, putem să facem și pentru România, în continuare, lucruri frumoase împreună. Am în minte proiecte și din perspectiva economică, dar și din perspectiva culturală relevante pentru noi, cei de aici, unde știu sigur că Excelența Sa va fi un sprijin hotărât și serios.
Dacă dintre cei care ne-au reprezentat și ne reprezintă politic cineva merită să fie considerat în vârful comunității noastre băimărene, atunci singurul care chiar simt că merită acest lucru este Dan Mihalache. Toți ceilalți, cu riscul să mă repet, au venit ca și cotropitori. Dan Mihalache a venit alături de noi, a venit în familia noastră, este în familia noastră și este fratele și prietenul nostru, exemplul pe care mulți dintre noi ar trebui să îl urmăm”, a spus primarul de Baia Mare. El a oferit un tablou cu Baia Mare ES Dan Mihalache.

Manifestarea s-a terminat cu o discuție despre prietenie, politică și reali­tățile momentului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.