• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Mai , 2018

Epilepsy Challenge, cros caritabil în Baia Mare

Vasile Vlașin a explicat că inițiatorul proiectului ce se desfășoară în întreaga țară este medicul Bogdan Florea din Cluj, un medic dedicat profesiei și un bun organizator.

TELEPILEPSY – reţeaua de teleme­dicină în epilepsie în România, organizează cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră. Evenimentul se va numi „Epilepsy Challenge” şi se va desfăşura în 10 oraşe din România. Prima acţiune va avea loc în Timişoara, în data de 26 mai 2018, urmând ca în luna următoare să se desfăşoare şi în:
•  Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Braşov, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş - 2 iunie
•  Bucureşti - 9 iunie
•  Cluj-Napoca - 16 iunie.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe atât profesioniştii din domeniul sănătăţii - medici, farmacişti, asistenţi medicali – cât şi publicul larg ce ma­nifestă solidaritate faţă de semenii noştri care se confruntă cu această afecţiune.
Scopul acestei acţiuni este să strângă fondurile necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât și cu centre universitare din țară și din străinătate.

„Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România şi sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, într-o zonă slab deservită medical are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă”, a spus dr. Bogdan Florea, Coordo­na­torul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie în România.

„Proiectul a început anul trecut și în momentul de față există șase cabinete care oferă servicii pacienților cu epilepsie. Anul acesta, proiectul vrea să meargă mai departe prin înființarea a încă patru cabinete, așadar atingem numărul de 10, iar printre cele 10 va fi și Baia Mare.
Evenimentul pe care l-am pregătit în acest an va fi un cros caritabil pe o distanța de cinci kilometri, în așa fel încât să poată participa și cei care nu au condiție sau o pregătire foarte bună. Plecarea va fi din parcarea Auchan și sosirea va fi în Centrul Vechi”, a spus Vasile Vlaşin.
Acesta a spus că dorește ca acest proiect să nu fie considerat unul al lui Va­sile Vlașin, să nu primească cono­tații politice, așa cum s-a mai întâmplat la alte acțiuni ale asociației „Părinții salvatori”.
„Nu vreau să se creadă că fac ceva pentru mine, nu sunt implicat în nici un proiect politic. Din contră, aș dori ca politicienii să se implice în susținerea proiectului. Mă bucur că am reușit să pun Baia Mare pe harta acestui eveniment și aș dori ca să fie cât mai mulți participanți”, a spus Vasile Vlașin.

 

 

Epilepsia este afecţiunea sistemului nervos central care permite apariţia unor crize tranzitorii ce tulbură activitatea cerebrală, însă, între crize, pacienţii sunt şi se comportă de cele mai multe ori normal. Oficial sunt înregistrate 130.000 persoane cu epilepsie, dar numărul real în România se apropie de 400.000.
Persoanele cu epilepsie evită să discute despre suferinţa lor, nu se prezintă la medic sau minimizează consecinţele bolii, deseori de frica stigmatului social, de teama pierderii locului de muncă sau a dreptului de a conduce un autovehicul. Epilepsia nu este doar o problemă medicală, ea este, în fapt, o problemă socială, pentru că provoacă o suferinţă imensă pentru pacienţi şi membrii familiilor lor. De multe ori, cei din jur aleg să-i judece şi să-i excludă pe cei în cauză în diferite forme, în loc să-i înţeleagă şi să le fie alături permanent, neoferindu-le suportul necesar.
Epilepsy Challenge este un apel de susţinere a pacienţilor de epilepsie, o invitaţie la solidaritate faţă de semeni!
În Era Tehnologiei, a unei lumi avansate în care păşim tot mai mult, în locul vechilor prejudecăţi cu privire la această afecţiune, este nevoie de o schimbare de mentalitate.
O modificare a percepţiei vis-à-vis de această problemă reprezintă un impe­rativ mai mult decât necesar!



„Proiectul a început anul trecut și în momentul de față există șase cabinete care oferă servicii pacienților cu epilepsie. Anul acesta, proiectul vrea să meargă mai departe prin înființarea a încă patru cabinete, așadar atingem numărul de 10, iar printre cele 10 va fi și Baia Mare.
Evenimentul pe care l-am pregătit în acest an va fi un cros caritabil pe o distanța de cinci kilometri, în așa fel încât să poată participa și cei care nu au condiție sau o pregătire foarte bună. Plecarea va fi din parcarea Auchan și sosirea va fi în Centrul Vechi”.

Vasile Vlaşin

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.