• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Decembrie , 2015

Elevii Liceului Tehnologic Marmaţia au scăpat de frig

Elevii Liceului Tehnologic Marmaţia pot răsufla uşuraţi. Au reuşit să scape de hainele groase şi gecile pe care le ţineau pe ei în timpul orelor, iar asta datorită condiţiilor oferite prin intermediul celor două centrale termice noi. Până nu demult, elevii stăteau la ore cu hanoracele pe ei şi nu aveau deloc căldură, asta după ce vechea centrală a unităţii de învăţământ s-a defectat. Acum însă atmosfera din clase este una plăcută.

„E mult mai bine, acum ne putem concentra la ore. Înainte era foarte greu, nu puteam fi atenţi la nimic, ne doream căldură şi să se termine cât mai repede orele, că era frig”, povesteşte o elevă.

 

„Acum e foarte bine faţă de cum a fost. A fost o perioadă grea pentru noi. Stăteam cu gecile pe noi la ore. Ne bucurăm că avem căldură”, spune o altă elevă.

 

Consiliul local al municipiului Sighetu Marmaţiei a aprobat la finele lunii octombrie finanţarea  lucrărilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de racord la reţeaua de gaze naturale, precum şi achiziţia centralelor termice necesare şi punerea acestora în funcţiune. Costurile s-au ridicat la suma de 150.000 de lei, bani care s-au atribuit ca urmare a rectificării bugetului local al municipiului Sighetu Marmaţiei pe anul în curs.

„Ne mândrim cu o atmosferă plăcută în şcoală. După toate eforturile depuse, iată că în sfârşit ne bucurăm de o atmosferă favorabilă. Vreau să mulţumesc Consiliului local, domnului primar Ovidiu Nemeş, domnului viceprimar Horia Scubli şi consiliului de administraţie al Liceului Tehnologic Marmaţia, dar nu în ultimul rând elevilor şi colegilor, care au dat dovadă de stoicism şi maturitate, înţelegând că este o situaţie pe care nu şi-a dorit-o nimeni”, a declarat Adriana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmaţia.

 

Noile centrale au fost puse în funcţiune de aproximativ o săptămână, iar de atunci cursurile au revenit la programul normal, de la 08:00 la 14:00. Clasele care au practică, au program după-amiază.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.