• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 04 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 28 Iulie , 2019

Elevi băimăreni care reprezintă cu onoare România

Echipa României a obţinut opt premii şi locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada - Yaku­ţia (2019). Membrii lotului olimpic al României au cucerit opt premii (trei medalii de aur dintre care una cu punctaj maxim, patru medalii de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Inter­naţionale Pluridisciplinare Tuymaada - Yakuţia, desfăşurată în perioada 8 - 14 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Din lotul României au făcut parte şi doi elevi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”.


Elevii din echipa naţională a României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs (chimie, matematică, informatică şi fizică), performanţă care a plasat ţara noastră pe locul I în clasamentul pe medalii.
În funcţie de probele la care au luat parte, olimpicii români au obţinut următoarele rezultate:
Fizică: Antonia Alma Ghiţă şi
Eduard-Florin Burlacu (elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalii de aur;
Informatică: Matei Tinca (clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Infor­matică „Tudor Vianu” din Bucu­reşti) - medalie de aur cu punctaj maxim şi Mircea Donciu (clasa a
X-a, Liceul Internaţional de Infor­matică din Bucureşti) - medalie de argint;
Chimie: Eugen Marian Piron (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu” din Buzău) şi Emeric Clau­diu Ardelean (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) - medalii de argint;
Matematică: Diana Ţolu (clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Infor­matică din Bucureşti) - medalie de argint şi Darius Lazea (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) - medalie de bronz.
Lotul a fost coordonat şi însoţit de Dumitru-Flavius Boian, profesor la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu.

Potrivit regulamentului, în această competiţie se pot înscrie, indepen­dent, şi echipe ale liceelor. În acest an, din România au participat for­ma­ţii ce au reprezentat Colegiul Na­ţional de Informatică „Tudor Vianu” (cinci medalii şi două menţiuni), Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” (o medalie şi o menţiune), Colegiul Naţional „Sfântul Sava” (două medalii), Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (şapte medalii şi o menţiune) şi Liceul Teoretic Naţional, toate din Capitală.
Am încercat să vorbim cu cei doi elevi băimăreni, dar nu am reuşit. Probabil sunt plecaţi în vacanţa bine meritată.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.