• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iulie , 2015

Eleva Teodora Lazăr a promovat Maramureşul la Washington

În perioada 30 iunie – 4 iulie 2015, a avut loc la Washington cea de-a cincea ediţie a World Children’s Festival, eveniment organizat de International Child Art Foundation (ICAF), cea mai mare instituţie care promovează arta şi creativitatea în rândul copiilor.

 

Participanţii la festival sunt câştigătorii concursului Arts Olympiad, competiţie organizată în România de Euro-Asia Promotion and Cultural Foundation (EAPCF), organizaţie condusă de lector univ. dr. Valeriu Iordan Popescu. România a fost reprezentată de eleva băimăreancă Teodora Lazăr, care a participat la festival în calitate de invitat de onoare şi membru în Youth Board. Participarea Teodorei Lazăr a fost posibilă datorită acordării unui sprijin financiar de 15.000 lei din partea Consiliului Judeţean Maramureş, sumă care a acoperit cheltuielile de drum şi cazare.

Teodora Lazăr a ţinut discursuri pe scena evenimentului, fiind responsabilă şi de organizarea a două workshop-uri. Primul, „Painting of Singing Birds”, a vizat promovarea unui meşteşug tradiţional - pictura pe ceramică.

 

La standul special amenajat, pe lângă activităţile plastice desfăşurate împreună cu copiii (pictură ceramică, pictură felicitări personalizate, ştampile decorative), au fost distribuite materiale de promovare a judeţului Maramureş (pliante, vederi şi cărţi poştale, hărţi şi ghiduri turistice). La această activitate au participat peste 150 de copii din toate statele Americii şi de pe întreg globul. În cadrul celui de-al doilea workshop, susţinut şi organizat de Teodora Lazar în colaborare cu Martha Llanos din Peru - „Peace Ambassadors”- copiii participanţi au descoperit valorile morale ale unui promotor al păcii, creând vederi care ilustrează pacea şi iubirea în rândul oamenilor.

 

Preşedintele asociaţiei organizatoare ICAF, dr. Ishaq Ashfaq, şi-a exprimat mulţumirea cu privire la toată activitatea pe care a desfăşurat-o Teodora Lazar în cadrul festivalului, apreciind seriozitatea de care adolescenta a dat dovadă în realizarea tuturor sarcinilor primite ca membru Youth Board, dar şi creativitatea şi implicarea în organizarea workshop-urilor.

 

„Mă simt onorată că am avut şansa să reprezint România pentru a doua oară la acest festival internaţional şi trebuie să mulţumesc Consiliului Judeţean Maramureş şi domnului preşedinte Zamfir Ciceu, dar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru facilitarea deplasării mele la Washington D.C. Trebuie să precizez, de asemenea, că această a cincea ediţie a World Children’s Festival a fost un real succes. Grupuri de artişti talentaţi şi plasticieni cu idei măreţe au umplut parcul Casei Albe – The Ellipse –, iar România a fost reprezentată adecvat, făcându-se un nou pas în domeniul diplomaţiei culturale mondiale.”

Teodora Lazăr

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.