• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Mai , 2018

Educație financiară pentru elevii din Baia Mare, prin programul național Școala de bani pe Roți

Atelierele gratuite de educație financiară adresate copiilor cu vârste între 7 și 14 ani se desfășoară într-un camion ultramodern numit FLiP, a cărui cabină se transformă într-o sală de curs. Școala de bani pe roți recurge la învățarea experiențială și jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă mai ușor concepte și noțiuni financiare. Proiectul de educație financiară îi încurajează pe copiii între 7 și 14 ani să învețe cum circulă banii prin lume, cum să facă economii și cum să gestioneze un buget, realizând toate acestea cu ajutorul unor jocuri desfășurate în cadrul atelierelor de educație financiară. Acestea au loc în camionul FLiP, special amenajat pentru a fi deopotrivă loc de joacă și sală de curs. Timp de o oră și jumătate, grupuri de câte 15 elevi sunt ghidați de traineri specializați într-o călătorie care are drept scop să îi familia­rizeze pe cei mici cu noțiunile financiare de bază.


„Continuăm misiunea noastră de a aduce educația financiară cât mai aproape de elevi și de a forma, cu sprijinul trainerilor noștri, viitori adulți care pot lua decizii financiare chibzuite. Ineditul camion FLiP ne permite să scoatem educația financiară din clasă și să o facem accesibilă copiilor din întreaga țară, oferind celor mici o experiență completă în timpul căreia vor înțelege mai ușor concepte și noțiuni financiare printr-o metodă axată exclusiv pe jocuri, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Traseul caravanei continuă cu Baia Mare, unde abia așteptăm să facem cunoștință cu elevii pe care îi invităm la o călătorie antrenantă despre bani și valoarea lor”, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de bani.
Primarul băimărean a declarat că dorește ca FLiP să meargă în toate școlile din Baia Mare pentru a prezenta cât mai multor elevi programele de educație financiară. Cătălin Cherecheș le-a solicitat oficialilor băncii să discute cu directorii de școli pentru a putea realiza o mai mare interacțiune cu elevii cărora le este adresat proiectul foarte interesant al BCR.
Primarul de Baia Mare a spus că BCR este un partener serios al municipiului, banca fiind implicată în susținerea proiectelor pe care Baia Mare le va demara de la 1 Mai, dată de la care Baia Mare devine pentru un an, Capitala tineretului din România.
Cherecheș a mai spus că acest an va fi unul benefic pentru oraș, pentru tinerii de aici, dar și în perspectiva participării în 2022 în competiția în care se va desemna Capitala tineretului din Europa.

În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Cons­tanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani și Suceava. După Baia Mare, FLiP va ajunge în Bistrița-Năsăud, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia și Sibiu.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, reprezentând o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adre­sează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod vo­luntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.