• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Decembrie , 2021

Ședință de Consiliu local la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare, cu decizie istorică Regele Mihai I şi Ferdinand au bulevarde în Baia Mare

Vineri, 03 decembrie 2021, în sala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din ansamblul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” a municipiului Baia Mare, a avut loc ședința solemnă extraordinară în Anul Centenar al nașterii Regelui Mihai I (1921-2021).

Pe ordinea de zi au fost propuse spre dezbatere două proiecte, cel mai important fiind Proiectul de hotărâre privind modificarea nomenclatorului stradal al municipiului Baia Mare, prin schimbarea denumirii din bulevardul Bucu­rești în bulevardul Regele Mihai I și din strada Grănicerilor în bulevardul Regele Ferdinand, conform Anexei 1 și Anexei 2 de pe ordinea de zi.

Din cei 23 de membri ai Consiliului Local al municipiului Baia Mare au fost prezenți 18, proiectul fiind votat cu 17 voturi pentru și o abținere.
În deschiderea şedinţei, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a făcut un laudatio Regelui Mihai I al României, botezat ortodox şi crescut de mama sa în credinţa ortodoxă încă de mic copil, credinţă pe care a păstrat-o neschimbată, ca pe o comoară, toată viaţa.

„Noi privim spre viitor, dar ne întoarcem cu faţa spre trecut, spre a aduce din istorie în actualitate personalităţile care au avut un rol însemnat, decisiv, providenţial în istoria poporului român. Regele Mihai I este un simbol pentru poporul român şi de aceea sunt bucuros că Baia Mare face acest gest reparatoriu şi care devine, de fapt, un gest de supremă modernitate. Până la urmă, modernitatea înseamnă aducerea istoriei şi a tradiţiei în actualitate. Regele Mihai este model pentru conducătorii din toate timpurile: de ieri, de azi şi de mâine, de verticalitate, de demnitate, de credinţă, de iubire, de neam şi ţară, de respect faţă de om, de familie, de biserică, de credinţă şi de valori româneşti. Şi-a iubit poporul român cum nici un alt rege, poate voievozii creştini, care au fost proclamaţi sfinţi, l-au mai iubit aşa cum l-a iubit Regele Mihai I”.
Important de menționat este faptul că toate cheltuielile privind schimbarea cărților de identitate și a tuturor documentelor prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 97/2005, în baza solicitărilor depuse de persoanele cu domiciliul actual în
bulevardul București și strada Gră­nicerilor conform hotărârii emise de Consiliul Local, vor fi suportate de Primăria municipiului Baia Mare.

La final, Preasfinţia Sa a prezentat consilierilor locali şantierul în lucru al Catedralei Episcopale, aflat în faza de finisaje şi a oferit explicaţiile necesare.


Andrei Fărcaș
Redactor la Revista „Graiul Bisericii Noastre”
Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații media-online


 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.