• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2020

Echipa PNL pentru Parlament, construită în jurul Planului lui Bogdan

Candidații liberali pentru Parlament au fost aleși de către organizația PNL Maramureș cu un obiectiv clar: măsuri la nivelul legislativului pentru implementarea Planului lui Bogdan, un plan votat de maramureșeni pentru a aduce dezvoltare județului în următoarea perioadă.

 

 

Liberalii maramureșeni vor trimite în viitorul Parlament oameni pro­fesioniști, cu experiență în administrația centrală și locală, dar și la nivelul legislativului. O echipă puternică în care se regăsesc, pe primele locuri la Senat, Cristian Niculescu și Ioan Turcsin, iar la Camera Deputaților, Călin Bota, urmat de Florin Alexe și Felician Ciceu.
Experiența profesională și politică a candidaților PNL la alegerile par­lamentare din 6 decembrie re­prezintă garanția pentru susține­rea la nivelul legislativului a pro­iec­telor de dezvoltare a Ma­ramu­reșului, proiecte asumate deja în Planul lui Bogdan.
 

„România merită o administrare corectă și coerentă!”
 

Cunoscutul avocat Cristian Nicu­lescu este deopotrivă un fin cunos­cător al legii, dar și al ad­mi­nis­trației publice locale, de aceea, prezenţa sa în Senat va fi, cu siguranță, un mare câștig pentru Maramureș și maramureșeni. Cristian Niculescu a declarat că: „Lupta politică trebuie să fie pe idei și proiecte, în beneficiul cetățenilor, nu pentru un grup restrâns de actori politici.
Legislativul și executivul trebuie să lucreze împreună pentru cetățeni! Acum, când România se confruntă la fel ca întregul mapamond cu o criză majoră, avem nevoie de un parlament competent și dedicat menirii sale.
Partidul Naţional Liberal și-a asumat o guvernare dificilă și nu a fugit de răspundere când Europa a devenit epicentrul pandemiei SARS-CoV-2. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de o majoritate parlamentară care să susțină pro­iectele PNL pentru România, o majoritate parlamentară care să lucreze cu guvernul pentru cetățeni. Mesajul Președintelui României vine să întărească această nevoie de stabilitate în vederea unei bune administrări.
Amânarea alegerilor la o dată nede­finită nu va face decât să prelungească blocajele de acum. Este vital să votăm acum un Parlament competent! Am convingerea că proiectele noastre, ale PNL, sunt în acest moment, cele mai bune pentru România și pornesc la drum conștient că rolul meu în Senatul României va fi unul în beneficiul Maramureșului, în beneficiul României”.
 

Călin Bota - specialist în fonduri europene și în administrație
 

Călin Bota, președintele PNL Baia Mare, este specialist în fonduri europene, dar și în admi­nis­trație locală și centrală. Experiența sa acumulată în calitate de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene va fi utilă în promo­varea și susținerea unor proiecte de legi care vor aduce investiții, bani europeni și fonduri guvernamentale pentru Maramureș.
Președintele PNL Baia Mare are experiență și la nivelul adminis­trației locale, în calitate de
consilier județean, cunoaște pro­­ble­­mele județului, știe ce nevoi au oamenii și poate veni cu cele mai bune soluții la nivelul legislativului pentru a transpune în realitate pro­iectele din Planul lui Bogdan.
 

Florin Alexe, un liberal cu experiență parlamentară
 

Florin-Alexandru Alexe este un tânăr liberal implicat în proiecte diverse. Predă marketing și marketing turistic la două facultăți im­por­tante din România, coor­donează activitatea unui post de radio național și activează ca antreprenor în domenii precum marketing și comunicare.
Membru vechi al PNL, Florin Alexe a fondat organizația națio­nală de studenți a partidului și a fost, timp de trei mandate, preșe­dinte al TNL. În această calitate a organizat la Sighetu Marmației o școală anti-comunistă, un eveniment devenit tradiție în PNL. Experiența lui politică a continuat în Parlament, unde a avut un mandat de deputat în perioada 2012-2016, fiind inițiatorul unor pro­iecte importante, Legea Dimi­nuării Risipei Alimentare, Legea privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului, Legea Centenarului sau modificarea Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, extinzându-i zona de aplicabilitate pentru a-i include pe toți cei care primesc finanțare din fonduri publice.


Felician Ciceu, un primar liberal de prestigiu
 

Felician Ciceu este unul dintre cei mai tineri și totodată experi­mentați primari din județ și din țară, un liberal autentic și un om de adminis­trație dedicat și perseverent. Prac­tic, includerea sa pe lista PNL pentru Camera Depu­ta­ților în­seamnă validarea și apre­cierea unui model de dezvoltare locală și a unui altfel de mod de a face po­litică, care s-a dovedit câștigător, cu un scor covârșitor, la toate scrutinele electorale din ultimii 12 ani.
Felician Ciceu şi-a început cariera în administraţia publică în urmă cu două decenii, mai întâi în cadrul Primăriei Baia Mare. În 2004 a devenit viceprimarul comunei Dum­brăviţa, iar din 2008 este primarul localităţii. În cei 12 ani a reușit să schimbe radical fața comunei, să implementeze pro­iecte importante în toate domeniile de activitate și să transforme comuna Dumbrăvița într-un mo­del de dezvoltare la nivel național și local. Felician Ciceu a știut nu doar să gân­dească și să implementeze proiecte de investiții, ci și să coaguleze în jurul său o echipă și o comunitate unită, să colaboreze cu toți factorii decizionali locali: şcoală, biserică, cămin cultural, ONG-uri, UAC Europe și, ales, cu cetățenii.

La alegerile din 27 septembrie, a fost reales în funcția de primar, pentru a patra oară, cu un scor uriaș de peste 67%. De asemenea, în comuna Dumbrăvița, PNL a câștigat alegerile pe toate planurile: Consi­liul Local, Preșe­dinte Consiliu Județean și Con­si­liul Ju­de­țean, tocmai pentru că cetă­țenii au văzut și au înțeles ce înseamnă o ad­ministrație liberală eficientă.
 

Ioan Turcsin, experiență și performanță în administrația publică locală
 

Pe locul 2 la Senat se află un libe­ral care a făcut performanță în adminis­trația publică locală din Maramu­reșul Istoric, în una dintre cele mai mari comune din județ. Ioan Turcsin a câștigat a patra oară funcția de primar al comunei Ruscova, o localitate multietnică și multiculturală, toto­dată foarte unită. De profesie inginer silvic, Ioan Turcsin a decis, în 2008, să se implice în administrația publică locală, iar de atunci a câștigat fiecare scrutin electoral cu scoruri importante, care l-au motivat să gândească și să pună în practică o strategie de dezvoltare ambițioasă, bazată pe atragerea de fonduri europene și naționale. Printre priori­tățile sale s-au numărat proiectele de infrastructură, de care comunitatea ducea lipsă (rețea de canalizare și stație de epurare, drumuri, reabilitarea clădirilor publice etc.), dar Ioan Turcsin a încercat nu doar să rezolve probleme, ci și să schimbe mentalități, implementând principii și politici europene, promovând cultura, educația și toleranța.
Cum mulți dintre cetățenii comunei au fost plecați la muncă în străinătate, modelul occidental nu a fost greu de adoptat și însușit, iar primarul a transformat cetățenii în principalii săi parteneri pentru o admi­nis­trație performantă.

Transparența și onestitatea l-au transformat într-un lider puternic, apreciat și urmat de cetățeni.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.