• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2024

Echipa liberală pune Maramureșul pe primul loc! Gabriel Ștețco este susținut de maramureșeni pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș

 Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Bogdan Ștețco, este el care va duce mai departe portofoliul de proiecte lansat de Ionel Ovidiu Bogdan.  .  Are o experiență vastă în domeniul finanțării proiectelor europene, obținute atât pentru agenți economici privați, cât și pentru autorități locale. Este motivul pentru care a  fost desemnat administrator public al județului și să gestioneze proiectele cu bani europeni.

Îl recomandă și pregătirea sa: a absolvit două facultăți - teologia și sociologia – specializări care au în centrul preocupărilor omul, de la spirit până la analiza și înțelegerea problemelor cu care se confruntă comunitățile.

A urmat teologia, fiindcă „așa i-a fost scris”, dar recunoaște că apropierea față de Dumnezeu și de biserică a început încă din copilărie, când mergea la biserică împreună cu  părinții sau cu bunicii, primii care i-au insuflat valorile creștine care îi ghidează viața.

 

Munca din spatele proiectelor cu bani europeni nu e nici vizibilă, nici spectaculoasă

 

Multă vreme am fost mai puțin vizibil, pentru că munca te poate copleși, absorbi, te poate fura nu doar din atenția publică, ci chiar din mijlocul celor dragi. Dar nu vizibilitatea sau notorietatea rezolvă problemele comunități, ci faptele. În ce privește vorbele, cuvântul dat trebuie respectat” – subliniază Gabriel Bogdan Ștețco, urmaș de-al haiducului Ștrifundă, om care a luptat pentru dreptate și pentru  binele Maramureșului.

Cunoaște foarte bine cele peste 70 de proiecte lansate în cei trei ani și jumătate de administrația liberală, pe care  le veghează în drumul lor spre  finalizare. Venirea lui Ștețco la conducerea Consiliului Județean asigură continuitatea imediată, fără a se mai pierde timp  pentru predarea sau înțelegerea acestor proiecte și asigură lansarea de noi proiecte cu bani europeni.

Ca să urmărească proiecte aflate în execuție, merge pe șantiere cu lecția cunoscută.  Se amuză de politicienii care o fac pe reporterii prin județ, mergând la primari ca să afle ce proiecte sunt prin comunele lor, pentru ca apoi să se laude că îi susține. Dar susținerea se rezumă la postarea pozei cu primarul căruia i-a făcut o „vizită de lucru”.

 

Miza pe candidați tineri și pregătiți

 

După începerea campaniei electorale, a plecat prin județ pentru a cunoaște echipele liberale cu care va colabora pentru dezvoltarea Maramureșului. A participat la lansarea candidaților PNL la primării, la consilii locale sau Consiliul Județean.

La cei 33 de ani ai săi, Gabriel Bogdan Ștețco este un candidat tânăr și îi apreciază pe candidații tineri, pregătiți și energici. Până acum, a participat la lansarea multora dintre ei: Ioan Nicolae Oros  - viceprimarul din Vima Mică; Ciprian Hojda la Moisei - tânăr care a lucrat la Cancelaria prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă și în conducerea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP); Ciprian Bodea la Suciu de Sus – antreprenor absolvent a două facultăți; Vlad Herman la Târgu Lăpuș – care preia ștafeta de la performantul primar Mitru Leșe;  Bogdan Pop – Băița de sub Codru; Adrian Daniel Lenghel la Ardusat sau Paul Urs – la Boiu Mare, care e cel mai tânăr candidat propus de PNL Maramureș.

 

Tânăr e și Florin Daniel Boltea, candidatul PNL la Primăria Groși, dar care face trecerea la oamenii care au deja experiență în administrație, având două mandate la activ. Un primar atât de bun, recunoscut și de celelalte partide, din  moment ce nu au propus niciun contracandidat la primărie. Ca atare, în Groși, PNL are deja primar pentru mandatul 2024- 2028.

 

Stimă pentru candidații cu mare experiență în administrație

La fel de mult îi apreciază Gabriel Bogdan Ștețco și pe candidații cu bogată experiență  în administrația publică, de la care se pot învăța multe secrete ale bunei gospodăriri: Gavril Ropan  - Coroieni; Nicolaie Burzo – Groșii Țibleșului; Vasile Mîrza – Rozavlea; Laurențiu Batin – Giulești; Ștefan Gavriluți – Leordina; Gheorghe Grigore Pălcuș - Petrova; Ioan Ruscovan – viceprimarul din Rona de Sus.

Aceeași încredere o oferă și celorlalți candidați la a căror lansare a participat până acum: Gelu Florin Miclăuș  - Valea Chioarului; Gheorghe Tătăran – Gârdani; Alexandru Ardelean - Recea; Alexandru Conea – Ulmeni;  echipa liberală din Oncești; Radu Ioan Coman – Vișeu de Sus și Sanda Danci – Borșa.

Lista cu candidații valoroși e mult mai lungă, aici i-am menționat doar pe cei la a căror lansare am participat. Regret că spațiul nu-mi permite să-i enumăr și pe candidații la consiliile locale și la Consiliul Județean. E simplu de observat că am încheiat enumerarea cu candidații din Borșa, respectiv Vișeu de Sus, orașe de care sunt atât de legat” – a precizat Gabriel Bogdan Ștețco.

 

Punct de benefică inflexiune la Vișeu de Sus

Candidatura lui Radu Ioan Coman la Vișeu de Sus reprezintă punctul de inflexiune de la care să pornească schimbarea în bine a comunității.

Vișeu de Sus are un potențial extraordinar de dezvoltare, mai ales din punct de vedere turistic, un atu insuficient valorificat. Orașul are nevoie de proiecte, de bani europeni care să aducă o dezvoltare pe termen lung. Dau doar două exemple: realizarea unui aquapark la Vișeu de Sus și reabilitarea drumului județean între Bogdan Vodă și Vișeu de Sus, pe care CJ Maramureș și Primăria Vișeu de Sus le vor realiza în parteneriat”– a anticipat Gabriel Bogdan Ștețco.

 

 E de înțeles afinitatea lui Ștețco pentru orașul natal Borșa, la dezvoltarea căruia liberalii și-au adus o importantă contribuție, pe care contracandidații o trec sub tăcere.

Pârtia olimpică din Borșa, cea cu care se laudă primarul Ion Sorin Timiș și finul său Gabriel Zetea, este o investiție finanțată de guvernările liberale, începând cu 2020, când președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a fost numit secretar de stat în Cancelaria prim-ministrului. Guvernele PSD și Gabriel Zetea au susținut proiectul pârtiei olimpice doar cu vorbe, nu cu fapte” – lămurește lucrurile Gabriel Bogdan Ștețco.

 

 

La alegerile precedente, Cristina Buda, primarul comunei Lăpuș, Anuța Enea-Bizău, primarul comunei Bogdan Vodă, și Viorica Maciuc, primarul comunei Băiuț, nu doar că au câștigat primăriile, dar au făcut și treabă foarte bună în comunitate.  De aceea, în Borșa, PNL mizează pe o femeie, liberala Sanda Danci, care vine cu  proiecte strict necesare pentru dezvoltarea Borșei – centura ocolitoare, piață tradițională, parc industrial etc.– blocate până acum de primarul Timiș Ion Sorin.

 

Borșenii au șansa să schimbe acest lucru pe 9 iunie și să pună Borșa pe drumul dezvoltării prin alegerea la Primăria Borșa a echipei liberale, în frunte Sanda Danci. Sanda știe să aducă bani europeni, știe să facă proiecte pentru dezvoltarea Borșei– e convins Gabriel Bogdan Ștețco.

 

Lansările de candidați continuă, iar Gabriel Bogdan Ștețco va participa la ele, căci reprezintă și un bun prilej de a pregăti colaborarea viitoare și de a contura rețeaua liberală care va pune Maramureșul pe primul loc.

 

 

CMF: 21240015

    



 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.