• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Ianuarie , 2015

Dumuţa, omul orchestră în concursurile DGASPC

DGASPC Maramureş se află în faţa unor examene pentru posturile de conducere, dar, ca de fiecare dată, acest subiect e unul sensibil şi greu de finalizat. Evident, umbra lui Nic planează pentru acest subiect, că am ajuns să ne întrebăm dacă există ceva în această Direcţie amărâtă care să nu aibă vreo legătură cu Nicolae Boitor.

 
 

La începutul lunii ianuarie a avut loc un concurs pentru funcţiile de directori adjuncţi, cel economic şi cel pe asistenţă socială. Concurs ce a devenit „stejar extremă urgenţă” după ce au fost înlăturate de pe aceste poziţii Loredana Beznă şi Augusta Moş. Cele două erau cu titlul de interimar, la fel cu Alina Coste-Mădăras, generalul interimar. Plecarea lui Beznă de la conducerea economică a Direcţiei a blocat instituţia. Cea pusă în locul lui Beznă nu ştie să se descurce. Ar fi multe de spus, dar subliniem că nu am vorbit cu fostul director economic. Avem sursele noastre, că le place unora sau nu!

 

La sfârşitul anului trecut, în disperare de cauză, oficiali ai judeţului au încercat să găsească o soluţie la problema economică. Au încercat să o determine pe Beznă să facă ce nu poate face cea care e pe post. Chiar şi Coste-Mădăras ar fi încercat un „te rog” după ce au aruncat-o pe Beznă la un post de execuţie. Nu ştim cum s-a terminat acest demers, dar ştim că Direcţia are o problemă în plus.

 

Pe acest fond a avut loc concursul pentru adjuncţi. O ciudăţenie, organizarea concursului pentru adjuncţi înaintea celui pentru director general. Dar surpriza cea mare a fost la comisia de concurs. Şeful comisiei, cine a fost altul decât Dumitru Dumuţa, secretarul pensionar al CJ?! Nu ştim cine îl mai ţine de acest domn, putem bănui doar! Sau a fost nevoie de el pentru ca la concurs să câştige cine trebuie. Una peste alta, cele două poziţii nu au fost câştigate de nimeni. Unii candidaţi nu s-au prezentat, alţii nu au îndeplinit punctajul. Probabil se va desfăşura altul, cine ştie când!

 

De la adjuncţi, se trece la general, în concursul organizat la începutul lunii februarie. Examenul va avea loc tot la Bucureşti, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Comisia va fi tot cu Dumuţa şi încă două doamne din sistem, de la DGASPC Maramureş. Ştim că vor participa Alina Coste-Mădăras, Lavinia Orzac şi se pare că cineva din Sighet. Evident, lista este deschisă.

Nedumerirea noastră e legată de prezenţa lui Dumuţa în comisie, deşi conducerea judeţului a promis presei băimărene că Dumuţa nu va participa în comisia respectivă. Domnule Zetea! Domnule preşedinte!

Trebuie să explicăm şi de ce secretarul pensionar al judeţului nu trebuie să meargă în comisie.

La Bucureşti se duc trei din Baia Mare şi vor fi doi de la Agenţie. Subiectele sunt făcute în Baia Mare pentru cei trei membri din comisie (fiecare are patru subiecte făcute) şi sunt zvonuri că în acest context, Alina Coste-Mădăras ar fi avantajată, adică, mai pe româneşte, se va duce cu subiectele cunoscute. De aici se mai spune că ea va câştiga, indiferent de ce vor face ceilalţi competitori. Această siguranţă a cârtitorilor vine de la faptul că Dumuţa a fost cel care i-a ridicat pe unii sau i-a îngropat pe alţii.

Domnilor, de ce nu daţi satisfacţie celor mulţi şi trimiteţi pe cineva care nu are favoriţi în buzunar? Chiar şi cei de la Agenţia din Bucureşti s-au mirat cum de a mai venit Dumuţa la concurs!

 

Nu în ultimul rând, Nicolae Boitor este din nou pe cai mari. Aşa cum am mai scris, a fost adoptat de directoarea interimară şi de pe această poziţie acest individ continuă să tragă sfori, să facă legea prin Direcţie. Şi uite aşa, cu o doamnă care bate cu piciorul că vrea să fie şef, cu unul care nu poate pleca de pe funcţia pe care nu o mai are, DGASPC merge spre „paradis”.

Marea noastră durere e că două fetiţe din sistem au fost agresate fizic sexual şi emoţional în tabără în Italia şi toţi cei care au spus „săracii copilaşi”, şi-au băgat picioarele în protecţia copiilor şi se ocupă de lucruri lumeşti, de exemplu, concursuri pentru ca unora se le fie bine sau mai bine.

Noi aşteptăm să se facă dreptate fetiţelor!

Comentariile celorlalți

cineva pe 04.02.2015 la 14:15
bravo ,,alcineva" . Ai fost mai direct. Se pare ca d-nul Teremtus are memorie selectiva , isi aminteste dar si scrie in fuctie de interes. Este gata vandut asa ca nu-i nici un pacat :). A si cred ca este nepoliticos sa cataloghezi comentariile cititorilor dumitale d-nule Teremtus ca fiind de rahat, pana la urma fiecare are dreptul la opinie , iar faptul ca ale dumitate apar scrise pe foaia unui ziar nu le confera statut de lege.
altcineva pe 02.02.2015 la 15:45
Vai, d-le Teremtus, dar cum de vi s-a sters din memorie acel scandal frumos din 2008 cu d-na Orzac?Si multe altele....Nu dumneavoastra ziceati ca nu vrea sa stea de vorba cu jurnalistii? de cate ori aveati ocazia o faceati albie de porci. De fiecare data spuneati ca nu are competente. De ce aruncati cu noroi acum doar in altii si deloc in dansa? Doar a facut parte din ,,clan". De ce nu a facut nimic cat a fost director pe copii? Acum nu va mai intereseaza? Haideti ca este tare ciudat. Daca tot va intereseaza sistemul de protectie, de ce nu mai scrieti nimic despre adoptiile doamnei Orzac? Haideti ca a fost subiectul dumneavoastra preferat ani de zile. Sau gresesc? Mi se pare ca am inca memorie foarte buna. Citesc Gazeta de la inceputurile ei.
Nu va vindeti d-le Teremtus, e pacat....
Nicolae Teremtus pe 01.02.2015 la 23:01
Nu stiu la ce va referiti! Incerc sa fiu politicos. Nu am nici-o durere, iar daca nu ma mai baga nimeni in seama, asta e. Chiar daca pare incredibil, chiar ma interesaza situatia copiilor din sistem. Am vazut destule, am facut destule si voi mai face atit cat pot. Nu am scris, nu am arata decat putin. Asa ca nu ma judecati prin prisma interesului pe care il avati sa faceti un comentariu de rahat.
cineva pe 01.02.2015 la 12:45
marea ta durere d-nule Teremtus este ca nu te mai baga nimeni in seama, nu durearea unor copii. Nu mai primesti decat barfe si informatii reale ioc , deoarece cei care ti le dadeau nu mai au ei acces la realitatea din institutie. E greu si pentru ei si pentru acolitii lor sa vada ca lucrurile merg in bine si pamantul se invarte si fara ei. Ciudat cum e omul ...acum se acuza pe la organe de cercetare si presa si apoi se pupa si se lauda , nu domnule Teremtus ? Cred ca ti se pare cunoscuta situatia.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.