• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 19 August , 2014

Dumbrăviţa Verde, o nouă ediţie de succes

Săptămâna aceasta, în perioada 11-14 august, a avut loc o nouă ediţie a proiectului de succes, devenit deja tradiţie „Dumbrăviţa verde”, ajuns la ediţia a IV-a.

 
 

De patru ani, Asociaţia Nemus şi UAC Europe îi învaţă pe tinerii din comună ce înseamnă respectul pentru mediu şi pentru cei din jur printr-o acţiune de ecologizare a tuturor satelor şi râurilor din comună.

Proiectul „Dumbrăviţa verde” a devenit deja tradiţie şi se bucură de tot mai mult succes în fiecare an. Ediţia a IV-a a proiectului s-a derulat în perioada 11-14 august şi a însemnat în cifre: 54 de elevi, 5 cadre didactice şi peste 300 de saci de gunoi adunaţi. Joi, 14 august, a avut loc festivitatea de premiere a tuturor participanţilor. Elevii şi cadrele didactice au fost răsplătite cu diplome, cu premii şi băscuţe, iar la final s-au bucurat de rezultate într-un mini-party, organizat la Căminul Cultural Dumbrăviţa. Iulian Gheorghe, directorul general al UAC Europe şi Corina Mulea, PR & Office Manager, iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, le-au mulţumit şi i-au felicitat pe toţi participanţii pentru responsabilitatea şi atitudinea civică de care au dat dovadă.

 

Iulian Gheorghe a spus că cele patru ediţii ale proiectului au determinat o schimbare a mentalităţii:

„Este îmbucurător faptul că se aruncă tot mai puţine gunoaie şi acest lucru demonstrează că cele patru ediţii ale proiectului nostru n-au fost degeaba. Există o conştiinţă civică promovată de către cei tineri, ei au devenit un model în ceea ce priveşte grija şi respectul pentru mediu şi pentru cei din jur, iar asta înseamnă că ne-am atins scopul. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi şi îi asigur că vom continua proiectele de implicare în comunitate”.

 

Săptămâna viitoare, tinerii din comună vor învăţa şi vor transmite mai departe o lecţie despre responsabilitate şi protecţia mediului. O lecţie care îmbină voluntariatul, implicarea civică şi, bineînţeles, distracţia. Timp de o săptămână, 50 de tineri din comuna Dumbrăviţa vor ecologiza toate satele şi râurile comunei, astfel încât, la finalul proiectului, comuna va fi cu adevărat „mai verde, mai curată”.

 

Proiectul a ajuns la cea de-a IV-a ediţie şi este organizat de Asociaţia NEMUS, cu ajutorul partenerilor UAC Europe, Primăria Dumbrăviţa şi Şcoala Dumbrăviţa, împreună cu toate structurile arondate

La finalul proiectului, fiecare participant va primi un premiu şi o diplomă de participare, care vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii festive.

Partea logistică şi premiile sunt asigurate de către UACE– Universal Alloy Corporation Europe.

Vom reveni cu detalii şi fotografii în numărul viitor al GAZETEI de Dumbrăviţa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.