• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Septembrie , 2013

„Dumbrăviţa Verde”, ediţia 2013

UAC Europe şi Asociaţia Nemus organizează şi în acest an acţiunea de excepţie devenită tradiţie: „Dumbrăviţa Verde”. Acţiunea va avea loc în perioada 4-6 septembrie 2013 şi numărul de participanţi este de 60. 

 
  

Ajuns la cea de-a treia ediţie, acest proiect urmăreşte ecologizarea râurilor şi a cât mai multor zone din comuna Dumbrăviţa, prin angrenarea tinerilor din cele 6 localităţi ale comunei într-o acţiune de voluntariat. Pentru atingerea acestui scop se va organiza o acţiune de ecologizare denumită Dumbrăviţta Verde. 60 de tineri din cele 6 sate ale comuniei Dumbrăviţa vor avea posibilitatea să participe la această acţiune, în urma căreia vor învăţa ce înseamnă voluntariat şi cum trebuie să se organizeze şi să desfăşoare munca în echipă în aşa fel încât să fie eficienţi şi să aibă cel mai bun randament în atingerea obiectivului propus. Acţiunea de ecologizare se va desfăşura pe parcursul a 3 zile, 4-6 septembrie, după un program prestabilit.

La finalul proiectului, fiecare participant va primi un premiu şi o diplomă de participare care vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii festive. Partea logistică şi premiile sunt asigurate de către UACE şi Asociaţia NEMUS.

 

DESCRIEREA pe scurt a PROIECTULUI

 

Acest proiect urmăreşte ecologizarea râurilor şi a cât mai multor zone din comuna Dumbrăviţa prin angrenarea tinerilor din cele 6 localităţi ale comunei într-o acţiune de voluntariat. Pentru atingerea acestui scop se va organiza o acţiune de ecologizare denumită Dumbrăviţa Verde. 60 de tineri din cele 6 sate ale comunei Dumbrăviţa vor avea posibilitatea să participe la această acţiune în urma căreia vor învăţa ce înseamnă voluntariat şi cum trebuie să se organizeze şi să desfăşoare munca în echipă în aşa fel încât să fie eficienţi şi să aibă cel mai bun randament în atingerea obiectivului propus.

Acţiunea de ecologizare se va desfăşura pe parcursul a 3 zile după un program prestabilit. La finalul proiectului, fiecare participant va primi un premiu şi o diplomă de participare, care vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii festive. Partea logistică şi premiile sunt asigurate de către UAC - Universal Alloy Corporation.

 
OBIECTIV GENERAL
 

Implicarea Asociaţiei Nemus şi a tinerilor din comunităţile comunei Dumbraviţa în realizarea unui proiect de ecologizare a zonei. Acest proiect este un program de responsabilitate socială susţinut de UACE.

 

OBIECTIVE SPECIFICE

 

Curăţirea râurilor şi pârâurilor din comuna Dumbrăviţa. Conştientizarea tinerilor, dar nu numai, privitor la importanţa păstrării curăţeniei în comunităţile lor. Implementarea ideii de strângere selectivă a gunoaielor şi implicit conştientizarea beneficiilor reciclării peturilor, dozelor şi a hârtiei. Implicarea tinerilor din comuna Dumbrăviţa în acţiuni de voluntariat.

Organizarea unei activităţi de ecologizare şi a unui seminar prin care tinerii să înveţe ce înseamnă activitatea de voluntariat, care sunt beneficiile implicării în asemenea acţiuni si cum să se organizeze într-un proiect, punându-se accent pe munca în echipă. Crearea de spaţii de colectare a peturilor şi a dozelor în vederea reciclării lor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.