• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Octombrie , 2014

Drama unui campion

Component al echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, internaţionalul tongalez Sione Vaiomounga (25 de ani) trăieşte o adevărată dramă. Recent, jucătorul a acuzat probleme de sănătate, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă în stare critică şi a primit un diagnostic care îl scoate practic pe linie moartă: insuficienţă renală.

 

Din câte se ştie, şansele ca Sione să mai poată juca din nou rugby sunt infime. Mai mult decât atât, el va fi nevoit să facă dializă toată viaţa, în cazul în care nu se va găsi un donator pentru un transplant. Situaţia sa nu este deloc simplă, fiindcă în Tonga există multe astfel de cazuri, iar acolo dializa este un lux.

Deputatul Călin Matei i-a cerut ajutorul ministrului sănătăţii: „în urma acestor diagnostice, sportivul se află în programul Centrului de Nefrologie şi Hemodializă Baia Mare, de trei ori pe săptămână, timp de 4,5 ore.

Având în vedere că sportivul trebuie să plece acasă şi are nevoie de continuarea tratamentului, aş vrea să cunosc dacă statul Tonga poate asigura acest tip de tratament în continuare sau ce alternative are sportivul. Aş dori să ştiu care sunt condiţiile pentru ca sportivul să poată beneficia de un transplant renal, în condiţiile în care donatorul ar fi mama acestuia şi în ce măsură statul român poate suporta cheltuielile acestei intervenţii.

Aceste diagnostice nu-i mai permit sportivului practicarea sportului de performanţă, fapt care îl pune pe acesta într-o situaţie dificilă, chiar dramatică”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.