• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iulie , 2015

Dragnea, preferat de primarii maramureşeni

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Bucureşti şedinţa Comitetului Executiv Naţional a PSD, în care s-a stabilit că Liviu Dragnea va fi preşedintele social-democraţilor până la Congresul PSD din luna noiembrie a acestui an. Dată la care vor avea loc alegerile în partid.

 
 

Candidatura lui Dragnea a provocat discuţii aprinse, mai ales în tabăra opoziţiei şi a analiştilor politici. Pe de altă parte, cea care ar fi urmat să fie candidatul preferat de Victor Ponta, Rovana Plumb, a fost pusă într-o situaţie delicată prin apariţia lui Dragnea.

La finalul alegerii din cadrul Comitetului Naţional, fostul preşedinte executiv al PSD a obţinut 65 de voturi, iar Rovana Plumb doar 18. La fotografia de grup, după şedinţă, cei doi au oferit un moment îndelung comentat. La un moment dat, Liviu Dragnea a luat-o de mână pe Rovana Plumb, într-un gest de tandreţe politică.

Social-democraţii maramureşeni au fost reprezentaţi de Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş. Liderul maramureşean a votat Dragnea şi datorită faptului că majoritatea primarilor PSD i-au solicitat acest lucru, iar Zetea a trebuit să ţină cont şi de aceste multe solicitări.

 

„Aceste alegeri nu înseamnă decât aşezarea PSD pe poziţii combative în continuare, în special, în ceea ce priveşte competiţiile electorale din 2016. Este doar o poziţie temporară până la organizarea Congresului din 16 noiembrie 2015. Atunci vor fi, poate, energii mai mari în ceea ce priveşte conducerea definitivă a partidului. Avem nevoie să întrăm în alegerile din 2016 cu o conducere legitimă, statutar aleasă într-un Congres.

În urma discuţiilor avute în cadrul Comitetului Naţional, a fost dat un vot pentru echipă.

Oricum, Rovana Plumb avea poziţia de preşedinte al Consiliului Naţional şi era de drept parte a acestei echipe de conducere a partidului. Votul nu a făcut decât să îl includă şi pe Liviu Dragnea, din nou, într-o poziţie executivă, de putere. Nu e ce şi-a dorit partidul, dar în urma demisiei lui Victor Ponta este cea mai bună soluţie cu care PSD poată să rămână cel mai mare partid din România. Este nevoie ca PSD, în această perioadă, să se regăsească, poate pe alte coordonate decât în ultimii ani. Liviu Dragnea este omul care cunoaşte cel mai bine, în interiorul său, PSD. Nu cred că este cineva, în acest moment, care să obţină rezultate mai bune, cu PSD, ca Liviu Dragnea. Marea majoritate a membrilor Comitetului Executiv şi-au exprimat această părere şi, până la urmă, votul a fost covârşitor”, a spus Zetea.

 

Liderul PSD maramureşean a spus că nu ar trebui să existe discuţii pe tema revenirii lui Dragnea la conducerea partidului, mai ales că ideea că ar fi fost susţinut de baronii din PSD, este una falsă.

„Astăzi nu mai există lideri ai partidului, cei numiţi ca baroni ai PSD, în nicio funcţie de conducere administrativă. Nu mai sunt nici la conducerea organizaţiilor. Marea majoritate a liderilor judeţeni ai PSD sunt oameni tineri, între 35-40 de ani. Şi pentru această situaţie este meritul lui Victor Ponta. El a reuşit într-o perioadă grea pentru PSD să aducă o generaţie de oameni tineri care să conducă partidul. Nu mai sunt cei care au condus administraţiile locale şi în urmă cu zece ani. Aşa că, nu mai putem să îi numim baroni locali. Dacă folosim sintagma baroni locali, atunci şi mie mi-ar spune baron, o poziţie în care eu nu mă regăsesc”, a spus Zetea.

 

Preşedintele PSD Maramureş a vorbit şi despre Victor Ponta, fostul preşedinte social-democrat.

„Victor Ponta a câştigat prin votul acesta mult mai multă linişte la guvernare. Dacă el a simţit că trebuie să facă pasul înapoi din fruntea PSD, atunci asta este soluţia care îi asigură în continuare o majoritate stabilă în Parlament, îi asigură suficient confort pentru a duce mai departe măsuri bune pentru guvernare. În interiorul PSD este în continuare o camaraderie care este vizibilă. Se simte în discuţii, în glumele care s-au făcut în şedinţa Comitetului Executiv. Nu a fost o şedinţă tensionată… Cred… presa a încercat să exacerbeze orgoliile unora. A fost o şedinţă în care mai mult s-a râs decât s-a vorbit în contradictoriu!”, a spus Zetea.

 

Liderul maramureşean a spus că Victor Ponta a explicat în cadrul şedinţei că a avut în vedere problemele pe care le are şi Liviu Dragnea în justiţie.

„A spus că se gândeşte la viitorul lui Liviu Dragnea, în principiu la problemele pe care le are şi el în justiţie şi nu îi face un favor punându-l în faţa partidului, ci un defavor. Tocmai de aceea a spus că poate e mai bine să vină Rovana Plumb. Dar, atâta vreme cât Liviu Dragnea îşi asumă această bătălie, nu putem decât să ne aliniem în spatele lui şi să mergem mai departe”, a spus Zetea.

 
 

„Marea majoritate, peste nouăzeci şi la sută dintre primarii PSD, cei care reprezintă coloana vertebrală a PSD Maramureş, şi-au exprimat adeziunea pentru Liviu Dragnea…nu neapărat la modul imperativ, cu toţii mi-au spus că au lucrat atât de bine cu el şi au o datorie morală faţă de felul în care s-a mişcat Dragnea ca ministru, pentru judeţul nostru. În ultimii doi ani avem cele mai mari finanţări din istoria postdecembristă a Maramureşului, venite de la guvern. Şi în timpul şedinţei şi după m-au sunat primarii, nu mi-au dat un mandat imperativ, dar au spus să ţin cont în luarea deciziei şi de părerile lor”.

Gabriel Zetea  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.