• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 August , 2013

DPC Maramureş, furnizoare pentru dezaxaţii sexuali italieni

Un caz incredibil ne-a determinat să reluăm materialele cu şi despre copiii instituţionalizaţi. O gaşcă de nesimţiţi îşi bat joc de nişte copii care nu au greşit cu nimic şi pe care statul ar trebui să îi îngrijească. Ceea ce se face la DGASPC Maramureş este o mimare a acestui act. Culmea, pentru această mimă, o parte a şefilor instituţiei încasează bani frumoşi, acumulează averi importante şi se plimbă prin Europa visurilor noastre.

 
 
 

Nu am crezut că se mai pot întâmpla astfel de fapte, dar iată că realitatea întrece orice închipuire, orice scenariu. Recunoaştem că nu am vorbit cu personajele acestui material, dar furia, nervii, neputinţa ne-a determinat să trecem peste acest aspect. Oricum, vom reveni cu mai multe amănunte.

O zi de redacţie în care ne pregăteam să scriem un nou număr din minunatul nostru săptămânal. Aveam subiecte de vară, să spunem, şi ne pregăteam să intrăm în sauna noastră, altfel spus, redacţia.

Telefonul a sunat de trei ori, ca în film. La celălalt capăt, sursele noastre. Am înţeles că este o chestiune urâtă şi am plecat cu tot cu căldura din redacţie. După o vreme, am revenit sfârşiţi, dezgustaţi, sătui de cele ce se întâmplă în direcţia condusă de Nicolae Boitor.

Probabil ne aflăm în faţa unui scandal care va depăşi graniţele României!

 

În urmă cu ceva ani, DGASPC-ul condus de Nicolae Boitor a încheiat nişte protocoale cu trei fundaţii din Italia. Potrivit acestora, copii din sistemul de protecţie oferit de DGASPC urmau să meargă pe perioada verii în Italia, la familii de italieni care doreau să aducă un pic de mai bine pentru orfanii maramureşeni. Protocoalele au câteva hibe. În loc să fie încheiate între cele două instituţii, respectiv Direcţia şi fundaţiile italiene, cu prevederi clare şi în beneficiul copiilor, sunt articole care permit unor familii de italieni să vină şi să îşi aleagă copii care să vină peste vară în familia lor. Singurul criteriu sau cel principal ar fi trebuit să fie meritul copilului pentru o vacanţă în Italia. Cetăţenii italieni nu ar fi trebuit să aibă nici o treabă cu selecţia.

În acest an, venirea verii a adus un oarecare freamăt prin Direcţie. Selecţia a fost făcută şi copiii au plecat în trei serii. Fundaţia FAUS a dus 30 de copii, fundaţia ONLUS a dus 30 de copii. Cele două fundaţii italiene au plecat în urmă cu trei săptămâni. Însoţitorii copiilor maramureşeni sunt pe măsura afacerii. La FAUS a mers Dorina Toma, director adjunct adulţi! Un serviciu care nu are nimic cu pruncii nimănui.

Cu a doua fundaţie a plecat Dana Bârlea, şefa de la resurse umane, un alt serviciu care nu are nimic cu copiii Direcţiei. După o săptămână de la plecarea celor 60 de copii, Direcţia este sesizată de una din cele două că au un caz deosebit.

 

I.Z. în vârstă de 9 ani, aflată în plasament la asistenţă maternală în Baia Mare se afla cazată la un italian de 72 de ani. Mesajul a fost că există suspiciune de abuz sexual. Nu se vorbeşte de un act sexual finalizat, ci dorinţa bătrânului italian ca fata să privească ce face, respectiv individul dezbrăcat. Cei de la Direcţie, dar nu Boitor, cer aducerea fetei în ţară.

La cealaltă însoţitoare, o situaţie asemănătoare. O fată de 6 ani a fost cazată la o familie ceva mai în vârstă. Există suspiciunea de abuz sexual, respectiv cei doi soţi s-au pus în pat, dezbrăcaţi, şi i-au cerut fetei să vină între ei. Şi în acest caz s-a cerut aducerea fetei în ţară. În acest caz Boitor s-a opus şi cea în cauză nu a adus fata. Dar cele două însoţitoare au revenit în ţară cu fata de 9 ani. Iar cei 59 de copii ai nimănui au rămas în Italia fără nici un însoţitor.

O situaţie criminală, având în vedere cele întâmplate. Un caz şocant, în care actori principali sunt autorităţile române şi nişte cetăţeni italieni dezaxaţi, deviaţi sexual.

 

De parcă nu ar fi fost de ajuns, a plecat şi a treia serie la fundaţia SOS Bambini, o fundaţie desprinsă dintr-o altă fundaţie care activează în Baia Mare. Şi despre acesta avem informaţii înfiorătoare, pe care le vom prezenta dacă se confirmă. Chiar nu putem scrie fără a verifica, deci e groasă rău.

 

Acest text este scris cu cea mai mare scârbă faţă de nişte oameni care îşi bat joc de copiii nimănui. Vom reveni cu mai multe date şi poziţii ale celor implicaţi. Oricum, ruşine să vă fie!!!!

Comentariile celorlalți

Maria Batin pe 31.08.2013 la 00:43
Pt anonim da am informatii dar nu pot sa le dau presei deoarece asa ar insemna sa incalc regulamentul intern al D.G.A.S.P.C Maramures mai exact articolul 35 privind furnizarea de informatii unor institutii media cat despre masuri eu sunt un pion prea mic si nu eu hotarasc cine merge in italia daca era dupa mine nu as fi dat voie nici unui copil sa mearga in Italia ci i-as fi chemat pe italieni in romania sa faca vacante si sa fie supravegheati de spcialistii din directi nu sa stea copii 2 luni in Italia fara sa stie nimeni de ei si daca cumva patesc ceva acest lucru mi se pare foarte grav.
intersele sunt la nivel inalt si nu eu hotarasc cine merge si cine nu asadar eu nu am interese ascunse ci doar sa plateasca adevaratii vinovati ,iar despre postul meu nu ma tem deoarece potul nimeni nu mi-l poate lua iar daca as fi data afara diploma nu mi-o poate lua chiar nimeni deoarce am studii in domeniu social.
anonim pe 26.08.2013 la 20:23
pt Maria Batin
daca ai informatii atat de sigure despre 10 cazuri care merg in Italia in vacanta si vin traumatizati de ce nu ai luat nici o masura in calitatea ta de mare "ASISTENT SOCIAL" cum ai putut accepta ca acesti copii sa mai mearga si in aceasta vara in italia? oare nu putem si noi ceilalti, care nu credem in toate minciunile spuse de "CEL MAI CORECT ZIAR DIN MARAMURES" ca ai si tu un interes ascuns? Care este motivul tacerii? din cate stiu vi s-a spus ca raspundeti pentru solicitarile facute in ceea ce priveste alegerea copiilor.
In concluzie cine este responsabil pentru alegerea copiilor? sau mai bine spus v-a fortat Italia sa trimiteti copii ?
iti temi postul?
Maria Batin pe 22.08.2013 la 08:55
Domnule Michele Carnessali va aduc la cunostiinta ca eu sunt asistent social in cadrul DGASPC Maramures iar asociatia cu care au mers copii carora li sa intamplat astfel de lucruri oribile se numeste FAUS unde copii sunt de-a dreptul batjocoriti impropriu spus chiar umiliti de catre Italieni iar acestia care fac astfel de lucruri trebuie sa plateasca cum de altfel se intampla in orice tara civilizata dar se pare ca Italia este scoasa din schema deoarece cotizeaza la nivel inalt cu soldi is lor nu li se poate intampla nimic ei chiar se cred intangibili vom vedea in viitorul apropiat cum vor plati asociatiile Italiene cu varf si indesat pentru ororile pe care le fac,cat despre afaceriile dumneavoastra credeti-ma ca nu intereseaza pe mine probabil in momentul in care ati scris comentariu v-ati taiat craca de sub picioare dar fara sa va dati seama deoarece punctati ca faceti afaceri de multi ani iar asta este cu subanteles probabil nu stiu is nu afirm faceti afaceri cu trafic de minori .
In final daca se confirma cele relatate de catre ziarul cel mai corect din Maramures adevaratii vinovati ar trebui sa plateasca.
Michele Carnessali pe 20.08.2013 la 22:50
Stimata Dna Maria Batin, sa ne spuneti va rog prin care Asociatia din Italia au mers cei 10 copii pe care i știți personal. Spuneti-ma va rog numele Asociatei si va promit ca personal voi face cercetările!!!
Sunt un Italian ca trăiește si face afaceri seriosi de mai mult de 12 ani in tara voastra si știu foarte bine cea ce face asociatiile despre care domnul Teremtus vorbește.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.