• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Iulie , 2013

Două publicaţii online, atacate de hackeri

Două publicaţii on-line maramureşene: NECENZURAT (www.ne-cenzurat.ro ) şi StiriMM (www.stirimm.ro ) au fost atacate de hackeri. Cazul a ajuns în atenţia poliţiei.

 
 
 

Două publicaţii online maramureşene au dispărut pur şi simplu din spaţiul virtual! Conform plângerii depuse la poliţie de Ioan Romeo Roşiianu: „în dimineaţa zilei de 25 iulie 2013, în preajma orei 6:20, cand am încercat să accesez site-urile, am constatat că persoane necunoscute - HACKERI – au intrat şi mi-au şters din server cele două publicaţii, care sunt găzduite în America, dar administrate de aici. Mai exact, în acest moment, cele două ziare nu mai există, ca şi cum nu ar mai fi fost niciodată. La 6:32 l-am sunat pe unul din administratorii tehnici, apoi am încercat să remediem situaţia”.

 

Nu e primul atac de acest fel la adresa celor două publicaţii. Un atac similar a avut loc în toamna anului 2010. Întâmplător, şi în acea perioadă, şi acum, publicaţiile conţineau anchete şi dezvăluiri legate de mai mulţi potentaţi ai zilei. Numai că plângerea din 2010 nu a avut niciun efect şi nu a fost găsit niciun rezultat.

 

Acum, cu toate măsurile de siguranţă luate, ca şi găzduirea site-ului pe un server din SUA, situaţia s-a repetat. Rămâne de văzut dacă nici de această dată poliţia nu va găsi niciun vinovat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.