• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iulie , 2014

Două mari proiecte pentru Lăpuşul Românesc, finanţate prin PNDL

Preşedintele PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, a vizitat Lăpuşul Românesc alături de deputatul PSD de Maramureş, Gheorghe Şimon, pentru a vedea stadiul proiectelor finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, precum şi a stabili care sunt priorităţile comunei.

 
 

Primul proiect face referire la reabilitarea reţelei de distribuţie a apei potabile în comuna Lăpuş.

„Datorită finanţării de 200.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării, acest proiect, început în anul 2009, având o valoare totală de 2,8 milioane de lei, va fi finalizat în acest an. Este, până la urmă, lucrul cel mai important că finanţările venite prin PNDL duc la finalizarea proiectelor derulate în interesul cetăţenilor şi a comunităţii, şi nu doar demarează sau continuă lucrări. Mult prea mult timp în Maramureş am vorbit doar despre proiecte începute şi nefinalizate. Avem aici, în Lăpuşul Românesc, un exemplu de proiect care, prin grija administraţiei publice locale, se finanţează de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de care beneficiază întreaga comunitate”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Al doilea proiect început în acest an, ca o lucrare nouă finanţată pe Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 28 (OUG 28) se referă la captarea şi aducţiunea de apă în comuna Lăpuş şi reprezintă prioritatea finanţărilor Ministerului Dezvoltării pentru această comunitate în anul 2014 şi începutul anului 2015. Valoarea totală de 900.000 de lei a întregului proiect va fi acoperită de MDRAP. „Avem în acest moment o finanţare certă de 300.000 de lei pentru demararea lucrărilor şi sperăm ca la rectificarea bugetară să obţinem o sumă cel puţin echivalentă. Dorinţa noastră este ca, în anul 2015, să discutăm despre viitorul proiect al Lăpuşului”, a subliniat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea.

 
 

„Avem, pentru anul 2014, două proiecte extrem de importante în Lăpuş, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Aceste două proiecte reprezintă priorităţile comunei în această perioadă şi beneficiază atât de întregul meu sprijin, cât şi de ajutorul vicepremierul Dragnea în ceea ce priveşte finanţările”.

Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş
 
 

Finanţare de 600.000 de lei pentru DC 32, Ciocotiş - Izvoarele – Bloaja

 

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG 28) şi finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), reprezintă, în anul 2014, principala sursă de finanţare pentru programele şi proiectele administraţiilor publice locale.

Judeţul Maramureş beneficiază de 25 de milioane de lei noi într-o primă alocare bugetară a acestui an, urmând ca această sumă să fie completată în urma rectificării bugetare pozitive a Guvernului României, a declarat Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

 

„Unul dintre proiectele finanţate prin PNDL în judeţul Maramureş este modernizarea drumului comunal DC 32, Ciocotiş - Izvoarele - Bloaja, în comuna Cerneşti. O investiţie de 4,9 milioane de lei, începută în anul 2008, cu un rest de finanţare de 2,4 milioane de lei pentru finalizarea reabilitării, şi care în acest an beneficiază de o primă alocare în sumă de 600.000 de lei. Am fost alături de primarul comunei Cerneşti, Nelu Şovre, precum şi de viceprimarul Ionel Pinte, pentru a observa şi verifica felul în care continuă lucrările pe acest tronson de drum comunal. Legătura rutieră dinspre Cerneşti până în satul Bloaja reprezintă singura şansă a comunităţii de a dezvolta o viaţă economică sănătoasă, fiindcă turismul este imperios necesar în zonă, însă turismul nu este viabil fără infrastructură rutieră. Aşadar, vom susţine în continuare comunitatea pentru obţinerea de finanţări de la Ministerul Dezvoltării, astfel încât acest procent de peste 40% în care se află execuţia efectivă a reabilitării DC 32 să fie una cât mai mare în anul 2015”, a precizat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.