• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Decembrie , 2023

Doru Dăncuș, despre Sărbătorile Iernii și despre prezumția de nevinovăție

Viceprimarul Doru Dăncuș a organizat o conferință de presă în care a prezentat evenimentele care urmează să se desfășoare în ultima lună a anului.

 

El a vorbit și despre situația din Primăria Baia Mare, dar și despre atacurile la funcția pe care o are. Menționăm că Doru Dăncuș este viceprimarul numărul unu, adică cel care preia atribuțiunile de primar atunci când primarul nu le mai poate exercita. În urma evenimentelor din ultimele zile, ne aflăm într-o astfel de situație.

 

Doru Dăncuș a făcut și precizări cu privire la procedura prin care primarul își pierde calitățile. E necesar ca secretarul Primăriei să emită o adresă către Prefectură prin care se arată situația primarului. Această adresă nu se poate emite decât atunci când se primește motivarea sentinței de la Curtea de Apel Cluj.

 

După ce respectivele adrese au ajuns la prefect, acesta suspendă mandatul fostului primar. Până la conferința de presă a lui Dăncuș, nu s-a primit nimic, de niciunde.

Cu toate acestea, viceprimarul a spus că administrația orașului trebuie să meargă mai departe, pentru oraș, pentru cetățeni.

 

„Vreau să-i asigur pe toţi băimărenii că municipiul Baia Mare, aparatul de specialitate al primarului, este pregătit să asigure cele mai bune condiţii pentru această perioadă, pentru deszăpezirea carosabilului, pentru orice intervenţie în caz de intemperii sau alte calamități. S-a tot vorbit în ultima perioadă de un contract de deszăpezire. Vreau să-i asigur pe toţi cei interesaţi că, în momentul de faţă, suntem în cadrul unui contract subsecvent de deszăpezire care s-a încheiat în termeni legali şi, până la jumătatea lunii februarie, anul viitor, avem asigurate condițiile pentru acest serviciu, urmând ca, în perioada imediat următoare, odată cu anul 2024, să parcurgem procedurile legale pentru a demara o altă procedură de achiziție pe un termen relativ scurt. Vă asigur că suntem pregătiți, că avem peste 40 de utilaje care vor interveni atunci când timpul va impune şi există utilaje în poziție de staționare. Asigurăm, în acest moment, un flux coerent, asigurăm toate mecanismele pentru circuitul documentelor în cadrul instituției Primăriei municipiului Baia Mare. Încercăm să răspundem cu celeritate, în termenele legale, la toate petițiile, la toate solicitările care vin din partea cetățenilor şi vă garantez că, în cel mai scurt timp, vom fi într-un fel la zi cu răspunsurile, cu eliberarea documentelor”, a spus viceprimarul băimărean.

 

Doru Dăncuș a vorbit și despre datoriile orașului. El a spus că gradul de îndatorare al Băii Mari este unul mic, de 7%, ceea ce va permite contractarea unui nou credit pentru finanțarea cheltuielilor care reclamă fonduri. Desigur, un nou credit ar fi luat doar cu aprobarea Consiliului Local și după discuții pe această temă cu toate formațiunile politice care au reprezentare în CL Baia Mare.

 

Viceprimarul a mai menționat că evenimentele dedicate Crăciunului se vor desfășura în locațiile stabilite în ultimii ani..
„Vreau să-i anunț pe toţi băimărenii şi pe cei interesați că suntem aproape de finalizarea Târgului de Crăciun, târg pentru care azi a avut loc licitarea spațiilor publice destinate agenților economici. Acest târg se va desfășura în două locuri: Piața Libertății, unde avem bradul de Crăciun şi patinoarul, şi în Parcul Mara, cu o destinație mai specială în folosul copiilor cu nevoi. Aşa cum ne-a obişnuit în ultimi ani, Direcţia Socială organizează diverse activități, evenimente în scop caritabil şi, prin donaţiile pe care le vor încasa din contribuţia celor care participă la evenimente, se vor strânge sume sau bunuri care vor merge la copii cu nevoi.

În Piața Libertății, o să avem târgul brazilor de Crăciun şi, tot aici, rămâne târgul de produse tradiționale şi ecologice din Maramureş. Iluminatul festiv al orașului va fi pornit în seara zilei de 30 noiembrie din Piața Libertății, unde a fost instalat bradul de Crăciun şi patinoarul” a spus Doru Dăncuş.


„Iluminatul ornamental festiv pentru sărbători se aprindea în 5 decembrie, cu ocazia venirii lui Moş Nicolae, iar de data asta, am făcut o propunere colegilor mei şi vreau să vă anunț pe toţi că iluminatul festiv de sărbători se va aprinde în 30 noiembrie, ora 18.00, în Piaţa Libertăţii. Am considerat că e de bun augur să sărbătorim aşa cum se cuvine, să împodobim municipiul Baia Mare, să iluminăm municipiul Baia Mare cu culoare, să dăm culoare, să dăm lumină cu ocazia Zilei Naţionale a României”, a mai spus viceprimarul de Baia Mare.

 

La ultimul punct al conferinței de presă, Dăncuș a vorbit și despre tensiunile din cadrul Consiliului Local și despre proiectul de hotărâre prin care doi consilieri doresc schimbarea lui Dăncuș din poziția de viceprimar 1 cu al doilea viceprimar Pap.

 

Consilierii au menționat în proiectul de hotărâre că Doru Dăncuș are probleme penale cu PNȚCD.

„Nu orice plângere penală se confirmă. Colegii mei s-au grăbit foarte tare, pentru că s-au gândit că este momentul să își împartă niște func­ții”, a spus Dăncuș.

 

Ședința de CL în care se va discuta acest proiect de hotărâre va avea loc în zilele următoare. Viceprimarul a mai spus că, în funcție de votul consilierilor, va renunța la funcție, dacă este cazul, sau va merge înainte.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.