• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2020

Dorin Vasile Pașca, candidat independent la Primăria orașului Baia Sprie Siguranță. încredere. respect

A condus destinele orașului Baia Sprie vreme de aproape un deceniu. Dorin Vasile Pașca a preluat, în 2008, o administrație locală cu grave probleme de încredere și imagine și a transformat-o într-un etalon de profesionalism, competență, deschidere și viziune. A demonstrat că un lider adevărat trebuie să știe nu doar să dezvolte un oraș, ci și să unească o comunitate prin dialog, principii și respect. Dorin Vasile Pașca dorește să revină în scaunul de primar pentru a repune orașul Baia Sprie pe temelia principiilor solide fără de care nicio comunitate nu se poate dezvolta durabil: Siguranță, Încredere, Respect. Și, mai ales, ADEVĂR și LIBERTATE!

Reporter: Ați candidat în 2008 ca independent la funcția de primar al orașului Baia Sprie și ați fost reales în 2012 și 2016. Ați plecat demn din funcția de primar, în 2017, înainte să vă terminați mandatul. Acum doriți să vă întoarceți, la fel de demn, la Primăria Baia Sprie. Ca o ironie a sorții, îl aveți ca și contracandidat tocmai pe cel pe care l-ați susținut în urmă cu 3 ani și l-ați ajutat prin prestigiul și res­pectul de care vă bucurați, să devină primar.
Dorin Vasile Pașca: Nu candidez împotriva nimănui, niciodată nu am intrat într-o „bătălie” pentru că am urât ce aveam în față, ci pentru că am iubit ce aveam în spate. În fiecare campanie electorală, candi­dații clamează faptul că își iubesc mai mult patria, mama, orașul, neamul, satul, însă, în opinia mea, nu îți poți iubi mama doar de ziua de naștere ci o iubești continuu și necondiționat cât timp trăiești pe pământ. Așa se întâmplă și cu orașul sau satul și neamul în care te-ai născut, îl iubești și îl respecți pe vecie. Așa mi s-a întâmplat și mie, având onoarea să fiu primar al orașului Baia Sprie, peste 8 ani de zile. M-am legat sufletește de Baia Sprie, de Chiuzbaia, de Tăuții de Sus, de Satu Nou, de oamenii acestor comunități în egală măsură, indiferent că au fost sau nu înrolați politic, că sunt români, maghiari sau alte minorități. Am ales de fiecare dată să îi respect și să îi iubesc pe toți, să încerc să le fac viața mai bună, iar acest lucru se poate vedea în felul în care arată Baia Sprie, în proiectele pe care le-am adus și le-am implementat pentru comunitate. Candidez din nou și ca o datorie de onoare pentru băis­prieni. Le-am garantat băisprie­ni­lor respectarea drepturilor și li­bertă­ților democratice, și am ga­rantat că echipa pe care o las în urma mea la primărie va pune adevărul ca temelie a muncii ei. Și, din păcate, m-am înșelat. Candidez pentru că îmi doresc să corectez anumite derapaje. Cred că libertățile și drepturile fundamentale nu trebuie confiscate și băgate în buzunar de niște indivizi, indiferent cine sunt ei, și date apoi cu porția cetățenilor pe care îi reprezintă. Am crezut întotdeauna că libertatea este cel mai de preţ dar pe care ni l-a dat Dumnezeu şi cea mai de preţ moştenire pe care am primit-o şi pe care avem obligaţia să o apărăm.
O comunitate care nu este cu ade­vărat liberă, nu poate fi nici pros­peră, nici dezvoltată, nici puternică. Și, din păcate, într-o astfel de comunitate, cetățenii nu se pot bucura de res­pectul și demnitatea pe care le me­rită. Primarul este garantul li­ber­tăților publice ale cetățenilor, prin definiție. Mi-am asumat acest rol de garant și de aceea îmi doresc să revin. Am crezut întotdeauna că oamenii trebuie să aibă în primărie un partener real, de încredere, să știe că pot bate oricând la ușa aceea și cineva va deschide, îi va ajuta și îi va trata cu respect.

Reporter: Ați plecat din primărie cu fruntea sus, ați lăsat în urmă proiecte și fonduri importante în bugetul local.
Dorin Vasile Pașca: Am lăsat un bagaj de proiecte destul de serios și, mai ales, o echipă orientată înspre accesarea de proiecte, înspre aplicarea de planuri și programe calate pe o strategie de dezvoltare bine scrisă. În 2008, noi am fost destul de atenți când am făcut strategia orașului, am lucrat cu oameni serioși, oameni cu viziune. Nu pot să spun că actuala conducere a primăriei s-a abătut foarte mult de la strategia de dezvoltare, dar nu a încurajat echipele să lucreze în continuare pe proiecte cu bătaie lungă, alergând după rezolvarea pro­blemelor mărunte, de zi cu zi. Astfel de proiecte sunt necesare, dar ele asigură supraviețuirea unei comu­nități, nu dăinuirea și dezvol­tarea ei. Asta se întâmplă și într-o familie, dacă cheltui toți banii pe mărunțișuri, nu reușești niciodată să faci o investiţie durabilă. E o lipsă de viziune care arată că actualul primar nu a reușit să se ridice deasupra problemelor curente și să vadă problemele importante și, din păcate, nu i-a lăsat nici pe cei din echipă să facă asta. Am observat o oarecare tendință spre totalitarism.
 

Reporter: Candidați din nou ca și independent.
Dorin Vasile Pașca: În 2008, res­ponsabilitatea, alături de respect şi competenţă au fost principiile pe care mi-am propus să-mi clădesc mandatul de primar. Şi atunci am candidat ca INDEPENDENT pentru că am crezut şi cred că un primar trebuie să facă politica cetăţeanului, nu politica unui partid. La fel cred şi acum când vin să vă mai cer un VOT de ÎNCRE­DE­RE. Sunt sprijinit în acest demers de COALIŢIA Pentru MARA­MUREŞ, platforma care va dezvolta judeţul, precum și de ALDE, UDMR și PPE, dar mi-au rămas ca piatră de temelie aceleaşi principii: SIGURANŢĂ. ÎNCREDERE. RES­PECT. – deşi pentru o vreme am lipsit din Primărie. Am lăsat ușa des­chisă tuturor celor care doresc să vină pe o platformă civică și mi-aș dori ca pe platformă, prima voce să fie cea a băisprianului, pe care să o transferăm mai departe spre politicieni. Nu aș vrea să urce politicienii pe platforma asta și să le spună băisprienilor ce să facă, ci invers.

 

 

Gabriel Zetea: „Am învățat foarte mult de la oameni ca Dorin Pașca!”

 

„În ultimii ani, în administrație, am învățat foarte mult de la oameni ca Dorin Pașca, deoarece au mai multă experiență. Și de la Consiliul Județean mă uitam cu mult interes la ce se întâmplă în Baia Sprie, la cum se face o strategie de dezvoltare, ce înseamnă să faci proiecte, ce înseamnă să propui programe, cum trebuie să ții legătura cu cei de la București pentru a propune și a aduce finanțări. Ne interesează ca Baia Sprie să fie condusă cu adevărat de oameni competenți, de oameni care au reușit să lase moștenire altora proiecte frumoase și importante, însă care nu au știut să continue la nivelul de excelență și performanță perpetuat de Dorin Pașca. Tocmai de aceea, Coaliția pentru Maramureș îl susține pe Dorin Pașca pentru a reveni în fruntea Primăriei Baia Sprie, aici unde a demonstrat, timp de 9 ani de zile, că știe și poate să facă administrație de calitate! Îmi doresc să dezvoltăm împreună proiecte importante pentru Baia Sprie, și una dintre priorități va fi sănătatea. Îmi doresc să sprijinim Spitalul din Baia Sprie, așa cum am sprijinit și celelalte spitale aflate în subor­dinea CJ Maramureș, și să le oferim băisprienilor servicii medi­cale de calitate, în orașul lor”, a spus Gabriel Zetea, preșe­dinte al Consiliului Județean Maramureș.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.