• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Februarie , 2013

Donarea de sânge devine posibilă în Sighetu Marmaţiei

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în parteneriat cu Centrului de Transfuzie Sanguină iniţiază campania “Sânge pentru viaţă!” Campania constă într-o acţiune de recoltare de sânge în cadrul policlinicii spitalului în data de 5 februarie 2013 de ora 9.30.

 

Iniţiativa vine în întâmpinarea acoperirii necesarului de sânge şi componente din sânge din spitale şi prin intermediul potenţialilor donatorilor existenţi în Sighetu Marmaţiei şi localităţile limitrofe.

 

Managerul Spitalului Municipal Sighet, Alexandru Oros, consideră că acest parteneriat era necesar deoarece există o mare nevoie de sânge atât în spitalul Sighet cât şi în celelalte spitale. Totodată, în urma modificărilor legislative în domeniu, acest parteneriat este singura soluţie viabilă pentru ca potenţialii donatori din Sighet şi localităţile limitrofe să poată dona sânge iar recoltarea să fie realizată în condiţiile normativelor în vigoare.

 

“Ne dorim ca marţi, 5 februarie, să avem cât mai mulţi donatori prezenţi de aceea fac apel prin intermediul dvs la toţi cetăţenii să vină în sprijinul nostru. În urma acestei acţiuni ne dorim să transformăm recoltarea de sânge în spitalul Sighet prin intermediul laboratorului mobil al Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină, într-o activitate cu periodicitate măcar bilunară, care se va desfăşura după un program prestabilit.” a subliniat Alexandru Oros, managerul Spitalului Sighet.

 

Odată recoltat, sângele va fi transportat la Centrul de Transfuzie din Baia Mare, unde va fi procesat în componentele sale, atât de necesare în spitale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.