• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 August , 2013

Domnului Cătălin Cherecheş, Primarul Municipiului Baia Mare

Stimate domnule Primar,

 

Ne adresăm Dvs. pentru a corecta o parte dintre afirmaţiile publice privind stadiul în care se află Proiectul Romaltyn. În ultima şedinţă a Consiliului Local aţi declarat, conform datelor publice, că documentaţia depusă de Romaltyn pentru autorizarea de mediu ar fi fost respinsă ca neconformă de către Ministerul Mediului şi aţi felicitat autoritatea naţională pentru aceasta decizie.

 

Sunteţi informat incorect şi, din păcate, la rândul dumneavoastră dezinformaţi cu privire la procesul de autorizare şi la activitatea noastră.

 

În realitate, Romaltyn a obţinut acordurile de mediu necesare pentru toate operaţiunile pe care le-a efectuat până în acest moment (acestea se găsesc la dosarul fiecareia dintre lucrările efectuate).

 

De asemenea, am înaintat, în vederea obţinerii autorizaţiei integrate de mediu, dosarul întregului proiect. Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului (ANPM) evaluează documentaţia depusă şi redactează proiectul autorizaţiei integrate de mediu, pe măsură ce facem dovada finalizării investiţiilor aflate în derulare, pentru care există deja/au existat acte de reglementare.

 

Documentaţia depusă a fost analizată de către specialiştii ANPM, care nu au respins-o ca fiind neconformă. La anumite capitole au fost solicitate completări, care sunt în curs de elaborare de către instituţii de specialitate.

 

Menţionăm faptul că documentaţia depusă pentru autorizare se găseşte şi pe site-ul nostru, www.romaltyn.ro, conform cerinţelor procesului.

 

În plus, reamintesc şi cu acest prilej, faptul ca Proiectul Romaltyn este unul de reciclare a deşeurilor miniere care poluează zona de mai bine de 40 de ani. Prin activitatea noastră vom reduce această poluare istorică.

 

După cum ştiţi, refuzul Dvs. constant şi contrar tuturor prevederilor legale în vigoare de a emite autorizaţii de construire (şi/sau avize necesare emiterii acestora) solicitate de Romaltyn a condus la reducerea activităţii societăţii la minimul necesar întreţinerii si siguranţei.

 

Până la clarificarea acestei situaţii, lucrările de investiţii necesare repornirii nu pot fi finalizate. Ca atare, nu putem înainta către ANPM documentele care să ateste parcurgerea etapelor necesare evaluării conformităţii proiectului.

 

Pentru a evita situaţiile de natura celei sus-menţionate, în care dumneavoastră exprimaţi public opinii privind stadiul Proiectului Romaltyn, reiterez invitaţia ca, oricând apreciaţi că aveţi nevoie de detalii despre activitatea noastră, să ni le solicitaţi în mod direct si să ne vizitaţi, pentru a vă convinge cu privire realitatea celor comunicate.

 

Societatea noastră este consecventă în demersurile sale de a realiza un proiect care să devină un exemplu de buna practică în domeniu, având în vedere faptul ca toţi parametrii de mediu sunt aliniaţi prevederilor reglementate în Uniunea Europeană, pentru activităţile specifice industriei miniere.

 

Vă stăm la dispoziţie în cazul în care veţi considera necesare şi alte detalii. Aşteptăm un răspuns în privinţa afirmaţiilor publice făcute şi corectarea acestora, în acord cu realitatea.

 
 

Cu stimă, Sergiu Chircă, CEO Romaltyn SA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.