• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 19 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Septembrie , 2014

Dialoguri virtuale / Veşnic datori

Întrebare: Au existat probleme cu scrisorile de garanţie, rezultând inclusiv procese penale. Care sunt propunerile în acest sens?

Răspuns: Se acordă posibilitatea contribuabililor să depună drept garanţie scrisori de garanţie emise şi de alte instituţii de credit sau alte instituţii financiare autorizate, nu numai de către cele bancare, aşa cum prevede legislaţia actuală, în vederea suspendării executării silite sau a neînceperii acesteia. Vor fi luate în considerare şi scrisorile de garanţie emise de instituţii bancare din state membre UE, pentru care există în România o bancă care să gireze pentru scrisorile de garanţie. Această nouă reglementare vizează suspendarea executării silite în cazul contestaţiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale prin care se stabilesc creanţe fiscale.

 

Î.: Care mai sunt problemele care sunt solicitate de a fi soluţionate de noul Cod Fiscal?

R.: Sunt încă multe probleme în discuţie, îndeosebi cele privitoare la: susţinerea, prin pârghii fiscale, a activităţii de cercetare-dezvoltare şi a educaţiei, reglementarea preţurilor în avans, îmbunătăţirea relaţiei contribuabilului cu administraţiile fiscale, impozitarea clădirilor deţinute de persoane fizice şi de persoane juridice, susţinerea investiţiilor, taxa pe construcţii speciale, propunerea privind instituirea unei penalităţi pentru contribuabilii care îşi diminuează obligaţiile fiscale, depunând declaraţii incorecte sau nu declară obligaţiile fiscale deşi aveau aceasta obligaţie.

 

Î.: Noi, simple persoane, care citim aceste rânduri, cum să procedăm faţă de această avalanşă de informaţii?

R.: Să trecem de la atitudinea de simpli spectatori la cea de cetăţean, respectiv persoană care are puncte de vederi competente şi nu păreri.

 

Î.: Am uitat să vă întreb. Ce s-a întâmplat cu Argentina?

R.: A dat faliment. Dar despre asta pe mai încolo.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.