• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 1 Aprilie , 2016

Dialoguri virtuale / Parcă se vede o luminiţă la capătul tunelului

Întrebare: Cine poate participa la o asemenea formă de economie?

Răspuns: Economia în comun se manifestă prin diferite forme precum profit, non-profit, troc, cooperaţie. Economia în comun oferă acces mai larg la produse, servicii, talent şi experienţă, în comparaţie cu ce se poate când fiecare este posesor unic. Această modalitate de a folosi în comun este numită neproprietate („disownership” în engleză). Corporaţiile, guvernele şi persoanele participă cu toţii ca cumpărători, vânzători, creditori sau chiriaşi în această multitudine de forme de organizare aflate în continuă evoluţie.

Economia integrată include firme şi organizaţii din sectorul public sau privat care activează în diferite părţi ale ei: persoană la persoană, economie colaborativă sau în comun.

 

Î.: Care este setul de valori care circumscrie economia colaborativă?

R.: Ofertele de folosit în comun se bazează pe un set de valori care include încredere, transparenţă, contact uman, autenticitate, ajutor reciproc.

 

Î.: Din ce s-a prezentat până în prezent rezultă o posibilă nouă interpretare a noţiunii de deşeu?!

R.: Practic, reprezintă trecerea de la a considera capacitatea nefolosită ca deşeu, la cea de a vedea-o ca o oportunitate de a crea valoare printr-o folosire mai eficientă este factorul comun între toate organizaţiile participante în economia colaborativă.

 

Î.: Cum se petrece acest fenomen în realitate?

R.: Această schimbare se evidenţiază în două forme principale: una este reprezentată de noile modele de refolosire a excesului de capacitate a infrastructurii, a activelor, a talentelor şi a experienţelor prin reţele, comunităţi şi platforme bazate pe tehnologiile de comunicare noi. A doua formă urmăreşte să redefinească deşeul care este aruncat la gunoi ca o oportunitate de a refolosi şi redistribui, ceea ce este scopul şi mândria economiei circulare. Aceste două abordări ale valorii nefolosite au ca efect în modelele economiei colaborative un angajament de a proiecta, dezvolta şi distribui produse, servicii şi informaţii care suportă folosirea resurselor în mod sustenabil şi suportă formarea de comunităţi viabile şi solide.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.