• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 04 Decembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

Dialoguri virtuale. Forumul de la Davos, elitele globaliste și amprenta de carbon

(a doua parte)

Întrebare: Care a fost esența mesajului lui Schwab la Conferință?
Răspuns: Klaus Schwab le-a spus celor circa 2500 de participanți că ei sunt cei chemați să asigure o „gestiune luminată” a acestor provocări planetare reprezentate de schimbările climatice și pandemii, de pe poziția unui fel de „guvern global”.
Î.: Să vedem unele reacții la afirmațiile lui Schwab...
R.: Reacțiile nu au întârziat să apară. „Nu este o teorie conspiraționistă că WEF dorește un guvern global, este un obiectiv înscris în Misiunea lor”, crede senatorul american Rand Paul. „Ideea unui guvern care nu este ales de nimeni, iată un pericol mult mai serios decât preocuparea lor caraghioasă pentru amprenta de carbon”. Care, în aceeași ordine de idei, se exprimase extrem de critic, alături de alți politicieni americani, față de un demers care ar urma să acorde Organizației Mondiale a Sănă­tății (acuzată care s-ar afla în bună măsură sub influența Beijingului) dreptul de a impune la nivel național politici sanitare în cazul unor pandemii.
Î.: Se confirmă suspiciunile de până acum?
R.: Accentele intervenționiste din ultima vreme, mult mai vizibile ca în trecut, au făcut ca suspiciunile și teoriile conspi­raționiste asociate „Agendei Davos” să crească semnificativ în intensitate, mai ales după declanșarea pandemiei.
Î.: Teoria conspirației și în artă?! O fi ceva adevărat?
R.: Într-un film din 1997, „Teoria Conspirației”, cu Mel Gibson si Julia Roberts, șoferul de taxi Jerry Fletcher, vede conspirații peste tot. În principiu, un exemplu clar de paranoia. Însă, se spune, mai în glumă sau mai în serios, că dacă persiști în aceste teorii, mai devreme sau mai târziu una dintre ele se va dovedi adevărată. Or, Davosul oferă destule exemple care alimentează cu succes astfel de etichete. Mai ales proiectul unei așa numite „Mari Resetări”, anunțat anul trecut de către Klaus Schwab, care militează pentru o schimbare radicală a modului nostru de viață, stârnise deja enorme controverse. Pe care o serie de intervenții din acest an
le-au amplificat.
Î.: Ce a spus J. Michael?
R.:  J. Michael Evans, președintele Alibaba Group, a vorbit despre un dispozitiv care va analiza „amprenta de carbon” a fiecăruia, monitorizând ce cumperi, ce mănânci, unde și cum călătorești, etc. un fel de variantă a sistemului de „credite sociale” din China.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.