• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Aprilie , 2022

Dialoguri virtuale. Fenomenul WOKE și economia

(a șasea parte)

Întrebare: Fenomenul este aplicat și în rândul persoanelor. Este și cazul J.K. Rowling!!
Răspuns: În ultimii ani, am văzut cazuri de persoane repudiate în public din cauza unor comentarii considerate controversate. Comediantul american Dave Chappelle a fost acuzat recent că ar fi făcut afirmații transfobe, acuzație ce i-a fost adusă și autoarei J.K. Rowling.
Î.: Ambii neagă acuzațiile, cum cre­deți că ar trebui să ne raportăm la aceste lucruri?
R.: În ceea ce o privește pe doamna Rowling, creatoarea lui Harry Potter, din ce am citit eu rezultă următoarele: ea a fost împotriva și s-a exprimat cumva, a pus sub semnul întrebării măsura luată de concediere a unei cercetătoare de la un centru global de dezvoltare care s-a exprimat împotriva sau nerecunoscând legitimitatea persoanelor transgender. Doamna Rowling în exprimarea ei a acordat cumva prioritate dreptului la un loc de muncă unei femei care a fost concediată și [Rowling] probabil a fost subiectivă când a făcut lucrul acesta, negândindu-se la faptul că doamna respectivă era cercetătoare, și nu oriunde, și a făcut remarci care erau nepotrivite față de persoanele transgender.
Î.: Alte păreri despre J.K. Rowling?
R.: J.K. Rowling a spus că este împotriva folosirii termenului de „oameni care menstruează” pentru femei, de aici a pornit scandalul, ea s-a opus degradării numelui de „femeie”. Femei precum J.K. Rowling sunt discriminate ca femei, ea a sărit de fapt în ajutorul unei femei care fusese, la rândul ei, discriminată pentru că a insistat asupra ideii că există o femeie biologică.
Î.: Care este situația în România?
R.: În România când se vorbește de transgender. Este deja o etichetă negativă pentru o mare parte din populație, în mare parte datorită faptului că nu se cunoaște ce este fenomenul transgender și toate discuțiile din jurul ideii de schimbare a sexului provoacă multă repulsie și se joacă foarte mult pe această carte fără a cunoaște exemple concrete.
Î.: Cum a intrat în România acest fenomen american?
R.: Sunt fenomene americane care nouă ne parvin în spațiul românesc prin unii reprezentanți ai intelec­tualității române emigrată în Statele Unite dar și din România. Aceste
revendicări nu vin pe nicio filieră marxistă, vin pe o filieră liberală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.