• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 14 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 7 Mai , 2013

Dialoguri virtuale / Europa bolnavă şi bolnavii Europei

Întrebare: Cum se întâmplă acest lucru în concret?

Răspuns: Sunt unii din apărătorii legii, jurişti, avocaţi ai poporului, unii din televiziuni care ajută la ascunderea făptuitorilor, a feţei, a numelui acestora.

Găsesc scuze pentru ei, îi analizează din punct de vedere psihologic şi încearcă să ascundă firele care conduc la ei, încearcă să ascundă identitatea răului, să înceţoşeze ce se ascunde în lipsa lor de omenie, în îndepărtarea lor de adevăr.

Sunt relevante atitudinile unor operatori economici care, dovediţi fiind că au comis fapte incriminate de legislaţie în celebrul caz al “ cărnii de cal” din luna martie 2013, au găsit ascultare în anumite medii oficiale că publicarea numelui firmei lor aduce atingere imaginii acestora.

 

Î.: În luna martie a.c. s-a întors pe toate feţele problema aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen. Are ceva în comun cu bolnavii economici, cu cei care ne aduc atâtea prejudicii şi în final sărăcie?

R.: Da. În acea perioadă, la Bruxelles, rula un film, care prezenta situaţia unei persoane prinsă furând şi condamnată într-o ţară din Spaţiul Schengen. Filmul continua cu aceeaşi persoană prinsă furând tot fier vechi în România. La noi, pentru a fi judecată persoana, se cereau probe suplimentare, nu se găsea instituţia care să finalizeze ancheta etc.

În acest context, cum să fim judecaţi ca oameni de afaceri loiali? Luându-ne după sloganurile la zi, această logică „dăuneză grav ” afacerilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.