• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Noiembrie , 2016

Dialoguri virtuale / Droguri, bani şi puţină istorie

Întrebare: Care sunt elementele de fond ale acestei afaceri?

Răspuns: Fondul problemei se rezumă la trei condiţionalităţi: să fie locuri unde să se producă drogurile în mod legal sau ilegal; să existe locuri de rafinare; să fie o comunitate care să fie dependentă de drog şi capabilă să plătească.

Drogul în sine este un produs cu o valoare  nesemnificativă, atât cel provenit din opiu cât şi cel provenit din coca. Valoarea crescută este dată de raritate, deci comercianţii de droguri doresc ca statul să lupte împotriva drogurilor, întrucât prin aceasta preţul drogurilor creste, proporţional cu intensitatea luptei împotriva acestora, cu sute de ori faţă de costul real.

 

Î.: Statul poate sa aibă un rol în acest război?

R.: Statul prin lupta împotriva drogurilor dă bine în faţa alegătorilor dar are şi un rol în „stabilirea” preţurilor de piaţă.

 

Î.: Piaţa, după cum apare în diferite materiale media, este inundată şi de droguri artificiale!?

R.: O descoperire importantă în istoria drogurilor a fost apariţia LSD.

Acidul lisergic dietilamid-25 (din germană Lysergsäure-diethylamid LSD, de asemenea numit LSD-25) este un drog psihedelic semisintetic, ce aparţine familiei de triptamine. Probabil cel mai cunoscut şi răspândit psihedelic, LSD-ul a fost folosit în principal ca un drog recreaţional, un enteogen şi o unealtă în ajutorul diverselor practici precum meditaţia, psihonautică, proiecte artistice şi psihoterapie psihedelica. Este sintetizat din , derivat din , o ciupercă a grânelor, ce de obicei se regăseşte pe secară.

Drogurile sintetice, exp. lisergina, are preţul de producţie mai mic decât a opiului sau coca.

 

Î.: Europa nu este menţionată ca fiind un producător important de droguri naturale. Cum a ajuns totuşi în această zonă drogurile?

R.: Un rol aparte în penetrarea şi răspândirea drogurilor în Europa îl are mafia italiană (siciliană). Se poate menţiona că mafia, după unii istorici, provine din abrevierea: Mazzini autoridza furti, incendi, atentati, pentru noi, români, nu mai este cazul să traducem. (Giusepe Mazzini a fost conducătorul iluminat al mafiei, provenit din mişcarea carbonarilor ).

Linia de aprovizionare construită de aceştia pentru droguri  a fost: Orient – Cipru – Sicilia – Europa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.